Mnohé vědecké studie potvrzují to, co naši předci podvědomě tušili už dávno, tedy že kozí mléko je lehce stravitelné a problémy s ním nemají ani citliví nebo alergičtí jedinci. Víte, že v dnešní době trpí už přes 8 % dětí alergií na kravské mléko, tedy přesněji na bílkovinu kravského mléka – kasein a že 75 % těchto dětí nemá s trávením kozího mléka problémy?
Kozí mléko obsahuje minerální soli, vápník, hořčík, sodík, draslík a fosfor, také vitaminy A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovou. Co dopřát svému tělu víc? Je cenným zdrojem bílkovin. Jeho lepší stravitelnost (než kravského mléka) je způsobena složením tukových částic, které se podobají mateřskému mléku.
Když máte s pitím samotného kozího mléka problémy, protože vám „nevoní“, můžete si oblíbit jogurty, sýry, dokonce i máslo nebo pomazánky a další výrobky z něj, které jsou zpracovány tak, aby typický odér zmizel. Správně připravený kozí sýr nebo jogurt nepáchne. Tak odhoďte předsudky a s chutí do toho!