5. Brokolice
Čím útočí: vláknina, vitamin C, minerální látky
V čem je prospěšná: Je bohatým zdrojem antioxidantů – pročišťuje tělo, z veškeré zeleniny nejvíc odbourává cukry.
Na co dát pozor: Vyvarujte se smažení.
Tip: Zaměřte se na růžičky brokolice – jsou 3x výživnější než ostatní části.
http://gty.im/184290320
6. Celozrnný chléb
Čím útočí: vláknina, bílkoviny, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B, vitamin E, hořčík, zinek, draslík, železo, vápník
V čem je prospěšný: Zamezuje ukládání tuků.
Na co dát pozor: Nepleťte si jej s máslovými houskami posypanými semínky. Celozrnný chléb se pozná nejen podle barvy. Pravé žitné pečivo je těžké a spíše tvrdé.
http://gty.im/583689426