7. Ovesné vločky
Čím útočí: polysacharidy, vláknina
V čem jsou prospěšné: Obsahují snadno rozpustnou vlákninu, která vstřebává tekutiny a zaplňuje žaludek na delší dobu než nerozpustná vláknina obsažená například v zelenině. Zároveň jsou však dietní a lehce stravitelné. Působí proti obezitě i cukrovce.
Na co dát pozor: Vyhýbejte se obilným lupínkům s přídavkem cukru.
Tip: Vhodné jsou zejména k snídani, pár hodin před zahájením pohybové aktivity nebo k večeři.
http://gty.im/509209902
8. Burákové máslo
Čím útočí: bílkoviny, mononenasycené tuky, vitamin E, niacin, hořčík
V čem je prospěšné: Zmenšuje pocit hladu, zasytí na dlouhou dobu a mírní pocit chuti na potraviny s vysokým obsahem tuků. Mimo to pomáhá obnovit svalovou hmotu a zamezuje tvorbě vrásek.
Na co dát pozor: Vyhýbejte se burákovému máslu s dodatkem cukru.
Tip: Dopřejte si jej třeba v sendviči z křehkého chleba, rýžových sušenek nebo v palačinkách.
http://gty.im/816233382