3. Fazole
Čím útočí: vláknina, bílkoviny, železo, kyselina listová
V čem jsou prospěšné: Výborně zasytí, jsou nízkokalorické, pomáhají spalovat tuky, napomáhají tvorbě svalů a upravují trávení.
Na co dát pozor: Vyhněte se smaženým fazolím – obsahují nasycené tuky.
Tip: Několikrát týdně fazolemi nahraďte maso.
http://gty.im/157426812
4. Vejce
Čím útočí: bílkoviny, vitamin B, vitamin A
V čem jsou prospěšné: Dlouhá léta byla vajíčka obviňována, že jsou příčinou zvýšené hladiny cholesterolu v organismu, ale při rozumné konzumaci zdravého člověka neohrozí a pomáhají při spalování tuků. A obsahem bílkovin hrají vejce prim – více jich najdete už jen v hovězím mase.
Na co dát pozor: Pokud však zvýšenou hladinou cholesterolu trpíte, raději je z jídelníčku vyřaďte.
http://gty.im/100003456