Diskuse k článku

RECENZE: Elite: Dangerous je momentálně bezkonkurenční vesmírná akce

Krutý realismus. Tak někdy může působit akce Elite: Dangerous, která spíše než oddechový titul připomíná vesmírný simulátor. Křivka učení je krutá, ale odměnou je nesmírně propracovaná hra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L79a12d13i43s66l23a42v 15S25o50k80o71l 1120452565922

jo aha onlineovka, zastavuju stahovani..

+2/−1
4.1.2015 14:03

A89n68t30o24n67í14n 93H35o57l67í18k 8957903714470

Tak jsem do toho teda sel. A teda, zklamani jak prase. Mozna to casem bude lepsi, ale zatim fakt nedoporocuju.

Oproti frontierovi je to ve vsem krok zpatky. Ano, vesmir ma spravne velikosti. Ale fyzika pohybu lodi je kompletne arkadova, s takovymi triky jako ze rychlost rotace lodi zavisi na rychlosti pohybu lodi. Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin.

Hra si taky hraje na prvni Elite v tom, ze rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu (v Elite to neslo vubec). Jako nic proti retro, ale tohle mi prijde jako cista sikana.

Grafika ujde, ale napriklad neni mozne se na svoji lod podivat z venku. To proste nejde.

Hra samotna je prijemne prisna, ale misty to 'nevodeni za rucicku' je trochu prilis umele. Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite. Takze porad musite korigovat. Jiste, treba frontier se svym, autopilotem nakonec byl celkem nudny, pac clovek jen zapl kompresi casu a cekal .. ale tady si zas clovek rika jestli teda ridi kosmickou lod nebo necky.

Podobne mise jsou casto opravdu pro zarputile hrace. Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem. Rozhodne tyhle mise neberte, pokud uz dopredu nevite, kde konkretni vec koupit.

Kdyz to porovnam s X serii, treba s X3, ma to jeden plus - realne velike mapy. Vsechno ostatni je stejne, nebo horsi.

Ale pohyb lode ma podobne arkadove omezeni, s tim ze ovladani samotne je podstatne horsi, mysi to opravdu moc hrat nejde. Grafika je vicemene stejna. Moznosti hrani jsou horsi, v X3 muzete stavet, vlastnit vic lodi, lodi samotnych je samozrejme radove vic. A muzete se na svoji milovanou raketu aspon podivat !!!

Kolem a kolem, za plnou cenu, proste nedoporucuji. Mozna pozdeji, jestli pridaji pristavani na planetach, vic lodi, trochu to vyzehli ..

0/−3
30.12.2014 23:15

M37a82r73e77k 66P49o91l97á27š41e49k 6123119768270

"rotovat doleva a doprava kolem svisle osy jde jen velmi pomalu" ano to je pravda, ale stačí se přetočit a zvednou čumák a otočení do požadovaného směru je velmi rychlé.

"Maximalni rychlost lodi je radove nekolik stovek metru za vterinu, a lod na maximalni rychlost akceleruje za par vterin." a tohle je nějaký problém, kdyby vývojáři rychlost všem lodím zvýšili 1000x (pouze na tachometru) už by to bylo v pořádku?

"Lod napriklad nema zamerovac, a nevite uplne presne, kam letite." nevím jaký zaměřovač máš na mysli, ale pohyb lodi vidíš dle kolem pohybujícího se prachu a každá zbraň má zaměřovač.

"Pokud na nejake stanici nabizeji mizi na sehnani nejakeho zbozi, budte si jisti, ze tohle zbozi proste nejde sehnat nekolik hodin cesty kolem." tohle není nutně pravda, stačí letět do systému, kde by se logicky mohla daná komodita nacházet. Když potřebují třeba ryby, tak letím do Agricultural systému, když požadují nějakou rudu, tak letím do těžařského systému apod.

Pokud jako klíčové považuješ dívat se na svou lodičku, tak tato hra pro tebe není vhodná. Možné tohle bude až a pokud do hry bude implementována možnost vystoupit z lodi, případně nějaký druh externí kamery (dron s kamerou, který by měl nějakou důležitější fci, než pouze očumovat loď) :)

+3/−1
31.12.2014 10:31

J98a42r36o97s22l47a54v 59J13a75k18u76b84o98v 8142465245527

Flight assist OFF...

+2/0
3.1.2015 18:49

P12e53t87r 37M66i89k53e96š 4690131816274

Vypadá to parádně ale hrozně mě odrazuje ta cena. V přepočtu nějakejch 1400 je fakt dost. :-(

0/0
30.12.2014 8:43

L11u91b57o39m68í75r 68D91u59f10e82k 7323700110588

že bych zas začal hrát hry, stará dobrá Elite a pak Froniter, to byli moje nej hry.

+2/0
22.12.2014 19:37

L71u16k98á22š 94N35o58s98e33k 9380707747

Tak moment páni recenzenti. Co to má být za mínus, že hra není určena širokému publiku? To není sakra mínus, to je ++++ na druhou. ;-);-) A není určena mladším hráčům? To je mínus? OMG... Leda to nevydělá takové prachy, ale hra bude pravděpodobně nejkvalitnější dílo roku kdy vyjde... protože kolem budou "výkaly" jako CoD, BF, AC, MMORPG z Koree ... Baťovky :-)

+15/−2
22.12.2014 18:55

J46a54n 24H76e51l77l85e73r 9258295556

Onlinovka, ktera nevydelava, asi moc dlouho nevydrzi ... narozdil od tech batovek

+2/0
28.12.2014 17:23

P39a38v76e31l 92K11a69f65k66a 9644417801898

jj, toho se bojím též- vývojáři dostanou hodně peněz na začátku, když si to lidí koupí, ale pak nevím nevím kolik peněz jim popluje za prodej nějakých skinů a datadisků- aby jim na nějaký další vývoj zbylo...

+1/0
29.12.2014 9:40

D69a89n86i90e52l 92P33a10v96l10í32k 2464446338410

Ani absence češtiny se nedá považovat za mínus. Čeština je tak bezvýznamný jazyk, že pokud se náhodou v nějaké hře objeví, tak je to bonus, a ne sazřejmost.

+1/0
5.1.2015 17:07

H54o83n37z42a 51P60a69n82s28k14ý 3653962620720

Když už jsem chtěl dávat 3x + a 3x mínus, tak do těch mínusek jsem kromě té "obecné prázdnoty" neměl moc co dát.

Jinak se omlouvám za pozdní odpověď, systém mě nepustil - pravidlo s 1000 íčkama.

Že není určena mladším bylo míněno tak, že i pokud vezmete prcka 10-15 se zájmem o vesmír atd., tak je vysoká šance, že ho to prostě nechytne, i když je jinak do vesmíru blázen.. protože zkrátka ještě nebude natolik vyspělý, aby pochopil tvrdé herní principy a přizpůsobil se jim (jeden příklad za všechny - smrt bez financí na pojištění = restart veškerého progressu)

0/0
6.2.2015 19:26

V14á19c14l73a33v 16S60v90o93b31o31d95a 3541429370530

škoda, že je to čistě o lodích a ne i o lidech. nějaký příběh a mise ve městech nebo na planetách, z pohledu člověka nebo jak to říct :-), by mě líp přesvědčili ke koupi. budu muset dál čekat na Star Citizena... snad se dočkám :-)

+1/−1
22.12.2014 14:35

M83i58c77h38a20l 81V37e97r38n39e10r 8167676867864

Zajímavě vypadá taky No Man's Sky, kde bude kombinovaný pohyb po planetách a ve vesmíru. Nevím, jestli jsem to pochopil přesně, ale asi se tam bude dát i přímo z vesmíru proletět atmosférou a přistát na planetě, že se to tedy nebude řešit nějakou animací nebo jinou berličkou. Také bude vesmír náhodně generovaný a styl planet a jejich flóry a fauny vypadá skvěle :-)

+1/0
22.12.2014 18:14

P95e69t37r 92S90l27o72v20á27k 9795635887159

len to nema napln a pochybujem ze nejaku mat bude, robia to 4 ludia a doteraz vzdy len ukazali let a prechadzku po planete.. velky hype ale podla mnana konci bude velke sklamanie

0/0
22.12.2014 18:23

M21i55c16h36a55l 73V29e16r29n34e61r 8317806167444

Teď jsem viděl nějaká dlouhá gameplay videa z poslední doby, kde bylo vidět ze hry docela dost. Je pravda, že jsem nenašel nic moc k příběhové stránce, ale dovolím si být optimista, protože takových her je pořád jako šafránu. Naposled snad před pár lety ruský výtvor Precursors, který nebyl špatný, ale srážely ho různé drobnosti.

0/0
22.12.2014 22:29

P93e15t53r 32Z17á44l35e35s27n49ý 3464364200471

Jaký má hra obchodní model?

0/0
22.12.2014 13:04

J60a58n 56K92a32r86e81l 32N73o60v93a66k 5796764458746

b2p

+2/0
22.12.2014 21:42

P70e19t21r 38P25l21a36č41e80k 8693853307885

Doufam, ze me prilisna komplexnost neodradi. Tak jako u EVE. Hru bych strasne rad hral, ale jeji slozitost me dvakrat od hrani zhatila.

0/0
22.12.2014 12:26

M86i19l47a18n 68B67u75r15i38á58n29e61k 6713411929377

EVE jsem taky zkoušel, ale po půl dni jsem z toho byl jelen...moje škoda :( Aspoň si tedy SW choutky vybíjím v SWTOR :)

0/0
22.12.2014 13:05

L50u64k57á89š 51J77a36v25ů81r32e48k 6318249212610

Tak hlavně EVE je naprosto odlišná hra. Ne nadarmo se jí říká tabulkový simulátor. - to včetně soubojů..

Díky bohu za Star Citizen a Elite. Už se těším jak malej. R^

+2/0
24.12.2014 2:10
Foto

A11l61e43š 85K50l56o57n 7200181691689

http://www.fffilm.name/2014/12/o-dvou-pohrbech-ktere-dobre-dopadly.html (jen ta první část článku)

+3/0
22.12.2014 11:06

P42e60t90r 76U53r79a42m 1132400153377

Nejak nechapu jak to muze bez akcelerace casu fungovat. Ve frontierovi trval let den a vydrzel jsem to hrat pres 20 hernich let. Jak muzu byt online zrovna kdyz me nekdo cestou z hyperprostoru prepadne? Jak to muzu hrat treba jen o vikendu a neztravit spoustu hodin jen letem?

+1/−1
22.12.2014 9:45
Foto

D40a46v19i81d 31J36u46ř29i53č89k26a 7956282985388

vcelku snadno, zrychlení času se změnilo za akceleraci motoru. Takže tam kde se ve frontierovi zrychlil čas tak tady se přída rychlost motorů. A pokud někdo není ve hře tak tam není a není možné ho zabít ani přepadnout.

+3/0
22.12.2014 11:57

J54a51n 80K91a53r49e29l 82N44o75v33a15k 5786684888216

frameshift pohon.. leta se v bubline.. vice viz google a nasa ;)

0/0
22.12.2014 12:48

L79i55b72o31r 95N76a67v34r31á73t88i26l 3776253634

Silně mi to připomíná Frontier: Elite II z roku 1993, kde jsem to hrál na Amize. Grafika apod. se absolutně nedá srovnávat, ale tenkrát byla hra také revoluční tím, že se v podstatě vesmír neustále nově generoval a také si zakládal na realističnosti fyziky vesmíru.

Jak napsal Pavel Poncar - taktéž se obávám, že po chvíli "okouzlení" hra spadne spíše do mnohahodinového "nudného létání" jako ve Frontierovi. A obzvlášť pasáž, že příběh se teprve vlastně tvoří, mne také moc nenadchla. Uvidíme... Jsem zvědav na další reakce ;-)

+5/0
22.12.2014 2:55
Foto

M72i76c24h34a89l 31M48e61r87d20a 2630731169972

Možná vám to připomíná tuhle hru, protože je to její sequel:D

+5/0
22.12.2014 3:53

D31a67n60i63e78l 46B49e54d77r41n77í82č55e70k 4782609131144

Nenašel jsem zmínku o tom, jestli je to absolutní arkáda, kde je vesmírný let podobný létání v atmosféře a při vypnutí motorů loď zpomaluje. Nebo je zde v rámci mezí reálný způsob pohybu lodí ve vesmíru?

+1/−2
22.12.2014 0:58

A29n22t59o38n63í43n 97H88o41l93í84k 8207423134610

Je to arkada. Nastavuji rychlost, ne akceleraci.

0/−1
22.12.2014 11:30

O36n10d16ř37e61j 97Č78a23p28k97a 6821561173744

Takhle to funguje jen se zapnutou asistencí (počítač zastavuje rotaci a zrychluje směrem, kam mířím). S vypnutou asistencí je to jak v Orbiteru (a loď pak produkuje míň tepla, takže se to třeba při pašování hodí).

+4/0
22.12.2014 12:24

J77a81n 36K17a58r54e93l 47N91o13v26a65k 5886144558686

ano.. vypnete assista a mate to HC, az na jednu vec.. lod nema nekonecnou akceleraci.. v bete to museli omezit protoze se s tim dalo "exploitovat" v pvp... takze hratelnost vyhrala.. zrychlujete, ale jen do .. ted nevim hodnotu..mylim ze je promenliva.. dle vahy atd..

+2/0
22.12.2014 12:50

J66a98n 74R31o29z69k71o32š 3500158491971

primárně se to hraje jako arkáda, je tam ale možnost vypnout flight assist a pak se loď chová jako v realu.

+1/0
22.12.2014 11:49

J41a39n 79C86h90v23á62t22a57l 7133837587663

Bylo by divné kdyby to nešlo, když i ve Freelanceru se v boji využíval Kill engine, po kterém se člověk pohyboval jak letící kámen. :D

0/0
22.12.2014 12:07

J87a17n 12K20a94r19e73l 67N58o40v82a80k 5846554178196

to se ted pouziva take.. ;)

0/0
22.12.2014 12:51

A14n65t52o14n94í16n 62H33o39l74í74k 8507433204630

Rychlost je proste omezena, a to velmi, takze ne, nechova.

0/0
23.12.2014 16:43

P25a26v63e40l 62P69o21n54c95a75r 1403824972957

(pred)pohled z druhy strany zanru:

http://www.ign.com/articles/2014/12/19/elite-dangerous-review

"Elite is an impressive game, but I suspect I can't remain perched between boredom and wonder forever. There are times when it feels too much like a classic grind, where I'm performing repetitive tasks so that I can make illusory progress toward ships and equipment that will let me do even more of the same repetitive tasks of a larger scale."

+3/−5
22.12.2014 0:51

Najdete na iDNES.cz