Čtvrtek 22. října 2020, svátek má Sabina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 22. října 2020 Sabina

Diskuse k článku

RECENZE: Sci-fi Anthem má své momenty, k dokonalosti toho ovšem chybí hodně

Jako skoro všechny hry žánru looter shooter působí také Anthem při spuštění spíše jako úvod do herního světa než jako plnohodnotná vyladěná hra. Nyní záleží, jak rychle budou tvůrci hru vylepšovat a dodávat nový obsah.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P67a49v42e50l 84L71o30v80e80c 2864776131958

Hodnocení ANTHEMu 7/10 je příliš benevolentní! 4-5/10 je dle různých hodnocení (např. zde https://www.youtube.com/watch?v=MT2rUwAE5eU) mnohem blíže pravdě. Taková hra od (dříve) skvělého Bioware je zklamání. Je smutné sledovat pád skvělých společností jako Bioware, Blizzard aj. - hold touha po zisku za co nejmenší námahu (což je společný jmenovatel různých hodnocení Anthemu - prý 6 let práce), může vézt k vydávání verzí 0.0001 až v nejlepším případě 1.0 (to už ale dlouho nebylo).

0/0
2.3.2019 17:25
Foto

J45a34n 82P39o85l21a90n49s37k55ý 4122587833431

Anthem je jedno velké zklamání. Andromeda je oproti tomu super hra - a to myslím vystihuje vše. Kdo přemýšlí o koupi - ruce pryč. Protože tohle je tak super, že v RPG prvcích tuhle hru strčí do kapsi Titanfall II.. Ano, takto mizerné to je... Respektive, tak skvělé RPG je Titanfall...?8-o Kde jsou ty doby Dragon Age Orignis, Mass Effectu 1-2.. Ještě že exisují malá studia, která doručují to co velká studia dávno zapomněla - a tím je zábava, inovativní přístup.. :-)

+1/0
25.2.2019 20:54
Foto

P80e37t33r 79L49u93k14á53š 4875484496945

Já nevím, demo sem si zkusil (teda kdyz sem se tam dostal :) ), letani mi tezce nesedlo, ale to bude o zvyku no ale proste abych za to dal 15 stovek....pockam, az to bude kolem peta tak pak snad...nemuzu si pomoct ale prijde mi to jak Destiny 2 kde charakter i lita...nic vic, nic min :)

+3/0
20.2.2019 16:17
Foto

L67u30k71á11š 57N68o98v43o73t80n53ý 6236887378308

Tak jestli je tahle hra podobně dobrá jako Warframe, tak proč bych si to měl kupovat, když Warframe je zadarmo? Jako EA se zbláznil. Vydává hry za plnou cenu (BF V, Athem) a ještě plánuje na nich rýžovat? A přitom ze stejné stáje dají zdarma Apex: Legends, který byť zdarma tak má potenciál na tržbách vydělat víc než ty dvě zmíněné hry dohromady.

+1/0
19.2.2019 14:53
Foto

J76i98r14i 93K82o23c46m47a98n 5599534329565

Warframe se hraje jinak, stejně tak se hraje jinak destiny, každá hra má jiný RPG systém atd...

Apex Legends je čistě PvP hra, Anthem je čistě PvE hra toho si dost hráčů váží protože PvP v těhle typech her stoji za starou belu.

+2/0
19.2.2019 17:34
Foto

L29u40k79á94š 89P46e26t32ř28í65k 2539547884835

Skoda, ze tohle neni recenze Anthem, ale Anthem Early Access. Vetsina solidnich hernich serveru s recenzi ceka na Day One patch a oficialni verzi hry. BonusWeb je koukam jednim z cca dvou serveru na svete, ktery uz recenzi ma. To ukazuje na velkou neprofesionalitu. Prestavam se divit, ze vam Cenega Czech stopla dodavku her.

0/−8
19.2.2019 10:18
Foto

O98n17d56ř79e65j 59Č66a83p75k87a 6431541213544

Na druhou stranu problém je to maximálně u těch, co z recenze čtou jen bodové hodnocení. S příběhem a herními mechanikami už se nestane nic, reálně se dají čekat tak akorát bugfixy a možná odstranění nějaké nepříjemnosti v UI.

+3/0
19.2.2019 12:33
Foto

D82a33v12i97d 25P75e86k54a50r72i28k 2989901146549

tohle je velmi hloupý názor. Ta hra je hratelná, vyšla (podle té jejich debilní tabulky) pro určité pre-order lidi s origin accesem. To že vyjde day-one patch to je prostě blbost zohledňovat, páč ta hra tak jak vyšla by měla bejt ok. A day one patch je spíše přitěžující okolnost.

+4/0
19.2.2019 13:25
Foto

M79a48r50t38i33n 61Z48a91v12ř72e65l 7959616559142

Recenze byla připravena na základě dohraní plné verze hry.

Slovíčkaření s pojmy a podivně strukturovaný způsob vydání/zpřístupnění hry na tom nic nemění.

Ve hraní nicméně budeme (dlouhodobě) pokračovat a pokud dojde k nějakému výraznému posunu apod., určitě o tom připravíme další článek. Obecně recenzování „live service“ her je oříšek, se kterým se potýkají novináři po celém světe a ideální řešení všichni teprve hledáme.

Je určitě v zájmu hráčů, aby měli co nejvíce informací k dispozici co nejdříve.

Mimochodem, obsah Day 1 Patche již byl zveřejněn a prakticky nic z jeho seznamu nemá dopad na informace obsažené v naší recenzi.

+8/−1
19.2.2019 13:58
Foto

L16u56k90á14š 76P45e41t51ř56í73k 2189227614165

Hra je dostupná teprve od 14.2 večer. a to v Early Access - to není slovíčkaření, bylo to jasně definováno. To znamená, že když článek vyšel včera a budeme počítat alespoň den na napsání článku, tak jste založil své dojmy na dvou odehraných dnech hry v Early Access. To je u live service hry s endgame až nehorázně málo! Spousta prestižních magazínů teprve si teprve dnes troufá vydat first impressions. A do recenze mají ještě daleko, protože chtějí pořádně odehrát endgame.

0/−9
19.2.2019 18:02
Foto

K17a47r60o75l 78S31e17f94c14i82k 2306300845198

tym padem chybi recenze na No Mans Sky/ The Division / Ghost Recon Wildlands / The Crew 2. Ta hra (napr. No Mans Sky) se menila kazdy rok, redaktori Bonuswebu by meli povinne napsat +3 recenze protoze ten puvodny neopisuje hru, ktera je dostupna ted :-) jinak sam autor rika, ze v priapde velkych zmen napise/doplni svuj clanek tym padem nechapu o co vam jde? Proc pocitujete naval uzkosti? Hra se vam libi? Mate predobjednano? Tak klid, hru si uzijete i bez podpory redakce

+6/−1
19.2.2019 19:28
Foto

L94u51k19á89š 91P93e68t22ř52í98k 2989767444175

Ne, to neni to same. NMS, The Division nebo Ghost Recon dostaly obsah nebo dulezite updaty az mnoho mesicu po vydani. Co vadi me je, ze je hodnocena hra, ktera jeste ani nevysla, ktera je v rezimu Early Access bez dulezitych oprav. Datum vydani Anthem je az 22.2.

0/−4
20.2.2019 0:03
Foto

H98o80n59z53a 35S39r95p 9654283442848

Nevím co řešíte. Hra vyšla o týden dříve pro předplatitele služby EA Premier Access, na kterou tím Electronic Arts dělají reklamu. Dostali jsme od nich přístup, embargo na recenze vypršelo, o early accessu ze strany vydavatele nepadlo ani slovo, že hra bude dostávat další obsah je napsáno i v recenzi. Zjednodušeně - pokud je hra dost dobrá na to, aby si za přístup do ní mohli lidé zaplatit, tak je i dost dobrá na to, abychom ji mohli recenzovat. Jinak o hře plánujeme psát i dál.

+9/0
20.2.2019 0:14
Foto

L76u81k97á60š 86P31e56t24ř55í41k 2609317984315

Řeším tu to, že jelikož hra vyšla v předběžném přístupu 15.2. v 16:00 a 18.2. o půlnoci tu vyšla recenze, kterou musel autor psát nejpozději 17.2., tak recenze byla založena na odehrání jednoho, možná jednoho a půl dne. To je málo i na single player hru, natož na hru založenou na end-game. A mě bylo divné, proč většina prestižních světových herních magazínů na recenzi stále pracuje - a naprostá většina ji nemá ani dnes. Recenze tak není recenzí, ale shrnutí prvních dojmů, ochutnávky hry. To je jako psát recenzi po odehrání jendoho dne Diablo 3 nebo Wow. A to je to co mi vadí, pane Srpe.

0/−4
20.2.2019 8:07
Foto

H68o21n48z34a 18S76r79p 9544723872148

Jenže hra nevyšla v předběžném přístupu. "Čtyřicet hodinh se hrou, po projití celého příběhu, přiměřené dávky vedlejších aktivit a několikahodinovém grindu vyšší obtížnosti" je rozhodně dostatečný čas na to hru zhodnotit.

+4/0
20.2.2019 8:19
Foto

L11u69k76á58š 78P97e85t89ř55í17k 2279857244905

Jak 40 hodin? Servery byly spuštěny 15.2. v 16:00 a 18.2. v 0:01 tu už byl článek, který musel někdo napsat den předtím a dát ho do redakčního systému ke schválení. Pokud budeme počítat, tak na hraní mohl mít recenzent reálně tak 12 - 16 hodin. I kdyby vůbec nespal dva dny, nejedl a non-stop seděl a hrál, čímž by asi trhl současný rekord, tak by to bylo 30 hodin. Ale pochybuji, že je BW takový crunch, že recenzentům je zcela odpírán spánek, jídlo a ostatní denní aktivity.

0/−1
20.2.2019 8:26
Foto

H22o77n29z30a 60S66r30p 9384533142708

Děkuji za zasvěcený pohled do pozadí fungování našeho webu, o kterém však nevíte nic. Hry pro nás nejsou jen práce a tak když vyjde očekávaná pecka, dokážeme jí věnovat spoustu času. Martin zvládl obdivuhodný výkon a ano, opravdu toho moc nenaspal. Rozumím vašemu argumentu, že hry jako Anthem se neustále vyvíjí a mění a i proto i my se jí budeme i nadále věnovat. To však nijak nesnižuje hodnotu naší recenze, která je aktuální a popisuje hru takovou, jakou ji nyní dostanou platící zákazníci.

+5/0
20.2.2019 9:36
Foto

L83u27k93á36š 18P95e37t34ř72í81k 2299857474955

Neznám pozadí fungování vašeho webu, ale znám přírodní zákony a matematiku. Jsem si tak jistý, že nejde během úseku, který trvá 32 hodin, odehrát 40 hodin herního času. Pokud tedy Martin není Flash a nebo se v jeho blízkosti nevyskytuje černá díra, která by ohýbala časoprostor.

0/0
20.2.2019 13:09
Foto

K62a62r45o18l 74S61e93f61c19i27k 2636120345528

hele, myslite si, ze na zaklade 10 - 20 - 30h. se neda napsat objektivna recenze? 8-o ani na zaklad hry (zvuk, grafika, zakl.principy, pribeh, bojovy system atd.)? Ukazte mi recenzi ktera mapuje celou hru od side questu az po loot boxy.. proste vsechno od A po Z! Najdete neco takoveho? Ne, ani v Cesku, Slovensku, Nemecku ani mimo EU. Mozna kdyz nekdo hraje Lets play a nahrava to na Youtube, ale to zas nepatri do zanru recenze, to je neco uplne jiniho

+3/0
20.2.2019 16:15
Foto

H36o47n80z41a 32S54r18p 9234673942288

Jenže od vydání hry do vydání recenze uběhlo 56 hodin.

+3/0
20.2.2019 17:31
Foto

L97u30k58á88š 27P39e57t43ř81í64k 2139677924455

56 hodin cisteho casu. Z toho za ty tri dny odectete spanek (16 hod), hygienicke potreby a jidlo (6 h) a cas pro napsani a pripravu clanku (6 h). tj. 56 - 28 = 28 hodin v pripade, ze veskery volny cas Martin venoval jen a jen Anthemu a ze clanek byl publikovan ihned po jeho dopsani. Pokud to neni pravda, tak je potreba odtud opet odecist pripadne prostoje a hodin venovanych Anthemu bylo jeste mene. Timto se tedy prohlasuji vitezem diskuse a jen doplnim, ze nerozporuji nijak ciselne hodnoceni ani formu clanku - ta se mi libi. Vadi mi ale, ze end-game Anthemu nebyl venovan dostatek casu a prostoru, prestoze se jedna o hru zalozenou hlavne na nem. End-game je zakladnim pilirem hry .To je jako recenzovat Diablo 3 po porazce Diabla, bez straveni desitek hodin v Greater Riftech a Adventure mode. Tim bych to asi uzavrel. Tleskat nemusite ;-)

0/−1
20.2.2019 19:55
Foto

H38o18n89z65a 83S19r53p 9934123812458

Pche 16 hodin spánku ve dvou dnech? Za co nás máte proboha? :-)Hygiena se také poněkud přeceňuje a jíst se dá během cutscén.

+3/0
20.2.2019 22:00
Foto

K44a47r54o24l 51S54e48f76c22i56k 2636730135308

Jenom kvuli vam (Lukas) jsem si vyhledal recenze po DAY ONE PATCH a vacsina se zhodla takhle: 1. Forgettable story and dialogue. 2. Bland mission design. 3. Key systems are poorly explained. 4. Looting systems need improvement. 5. Endless loading screens . Musim skonstatovat, ze recenze na Bonuswebu je z pohledu objektivity a obsahu v poradku :-) day 1 patch neopravuje zasadne problemy ktere tu hru kazi a budu kazit aspon mesic (uz je ohlaseny druhy opravny balicek)

+2/0
21.2.2019 20:31
Foto

J98i34r53i 90K69o71c43m23a47n 5869254989335

Jako že přidají hromadu endgame contentu? Jako že odstrani/sníží cenu mikrotransakcí, že ty itemy není nutné farmit hraním měsíc ale třeba jen hodinu? Odstraní všechny ty otravné dialogy které hráče zdržují snad ještě víc než loadingy, které i na SSD umí trvat pěkně dlouho a ne to co psal autor.

Možná opraví že v no revive zóně pokud vás nikdo neoživí musíte sestřelit hru z task manageru protože nikoho nenapadlo že by chtěl z rozehrané mise odejít aspoň do menu, když ne do systému protože ho už 3 minuty žádný spoluhráč ne a ne oživit protože jsou AFK, kochají se krajinou...

Ta hra od lidí co hrají looter shooter schytvává kritiku za kritikou a doporučují těm co si to chtějí zahrát ať si koupí předplatné ve kterém Anthem dostanou a pak ať ho zruší, že za tu dobu to dohrajou a budou z toho zpruzelí...

+4/0
19.2.2019 17:38
Foto

L12u21k19á53š 36P55e17t81ř94í20k 2879677224585

Jako že přidají hromadu endgame contentu?

- Ano, ma pribyvat engame content a hned v prvnim actu ma by aspirational content - tj. Raid.

Jako že odstrani/sníží cenu mikrotransakcí?

- V soucasne dobe hlasi lidi po dohrani kampane cca 150 tisic minci. Ty veci stoji 40 tisic. Navic se jedna o kosmeticke veci - NEMUSITE je kupovat.Nijak neovlivnuji hru. Zaroven muzete obarvit javelin jak je libo, mate tam RGB kolecko. Jine hry prodavaji za penize i barvy.

že ty itemy není nutné farmit hraním měsíc ale třeba jen hodinu?

- Lidi maji po tydnu hrani dost coinu na nakup vseho, co je zrovna v nabidce v shopu. Co to rikate o mesici????

Odstraní všechny ty otravné dialogy které hráče zdržují snad ještě víc než loadingy, které i na SSD umí trvat pěkně dlouho a ne to co psal autor.

- Ano. V poznamka pro day one patch je hned na v zakladnich opravach oznameno snizeni nacitacich casu

když ne do systému protože ho už 3 minuty žádný spoluhráč ne a ne oživit protože jsou AFK, kochají se krajinou..

- BioWare oznamil, ze opravuje respawn system

0/−4
19.2.2019 17:54
Foto

D29a25v32i81d 53P25e61k63a19r29i50k 2219221736109

End game content už tam měl nějakej být a ne že ho "přidaj" v day one patchem.

to je hezké, po dohrání kampaně 150k, ale pointa je jinda. Po dohrání kampaně se vydělávání coinů zasekne. Už nejsou kampaňové odměny ale jen challenge. To je jak v mobilních hrách, během plnění challengí se vydělává dobře, ale jakmile dojdou tak se vydělávání peněz zadrhne. Do toho věci v obchodu budou rotovat = bude to na lidi vytvářet "tlak" aby si trochu pomohli real penězma.

to ostatní jsou technické změny, které je správné že vyřeší, ale end game to nezlepší.

+2/−1
19.2.2019 18:28
Foto

L34u17k37á36š 54P24e74t11ř46í20k 2469567234275

bude to na lidi vytvářet "tlak" aby si trochu pomohli real penězma.

LOOOL. Vy porad nerozumite tomu, ze jde o pouze kosmeticke veci? Ktere si vubec nemusite kupovat. Jaky tlak paneboze? To je jako jit na fotbal a stezovat si, ze v obchode pro fanousky jsou drahe dresy!! Vzpamatujte se paneboze. Tohle neni prodej loot boxu, materialyu na crafteni nebo cehokoliv, co potrebujete pro hrani. Tohle jsou skiny.

+1/−1
20.2.2019 0:05
Foto

L39u42k12á11š 58P84e93t32ř64í42k 2549177494575

Jinak krasne to rekl jeden redaktor z IGN. Kdo chce, aby hra nebyla uspesna, tak bude drzkovat i na kosmeticke mikrotransakce.

0/−2
20.2.2019 0:08
Foto

D98a34v85i43d 94P17e93k85a80r40i85k 2139141506309

To je vtipný, že jste zmínil zrovna IGN které dává skoro všemu vysoké známky, ale zrovna Anthemu dalo 65/100, což je ještě míň než zde.

+2/0
24.2.2019 12:22
Foto

T45o43m78á14š 50K91u89l17h18á20n24e24k 2395832718925

Já mám odehraných sice asi jen 5 hodin, takže ještě nehodnotím úplně celek, ale hrou od Bioware bych to asi nenazval... Alespoň ne od těch Bioware, kteří stvořili Baldurs Gate, KOTORy, a ME 1+2 nebo první Dragon Age.

Sice tam je příběh, dialogy, volby v nich taky, ale zatím teda nic moc. Vůbec mě ten příběh nevzal a postavy jsou mi ukradený, volby v dialogu mi přijdou, že nemají vliv na nic...

+5/0
18.2.2019 19:17
Foto

J98i16r34i 53K46o85c60m23a27n 5199444569315

jenže ten příběh je otravný, když se přičtou loadingy tak to stejně lidi jen nějak odklikají a nedej bože že je to před dohráním další mise vykopne, pak to zas musí odklikávat a odklikávat. to není akční hra, jenže akci ti lidi čekají.

+2/0
19.2.2019 17:42
Foto

J70i72ř80í 88L80a43n96g20w38e44i17l 3170434778359

Bude to také s českými titulky pane redaktore ?

+2/0
18.2.2019 14:48
Foto

H83o92n78z55a 95S67r91p 9134973252768

Obávám se, že nebude.

+3/0
18.2.2019 14:51
Foto

J97i57ř27í 90L32a82n54g59w85e48i50l 3420504138389

Děkuji. Škoda. Jsem z generace co si ráda zahraje na PC , ale angličtinu se ve škole neučila. :-) Jinak dík za dobré recenze.

+1/0
19.2.2019 11:36
Foto

P95a88v76e88l 46L39a51š81t87o42v26i64č10k35a 6123805776897

Já jsem se angličtinu z velké části naučil sám. Nikdy není pozdě začít :-)

Dost jsem se naučil právě při hraní počítačových her.

+1/0
20.2.2019 21:16
Foto

M64i65l97o62š 21K53r83u34m88p 2284487454

Onlinovka s ceskymi titulky?

+4/0
18.2.2019 22:11
Foto

T51i46b15o91r 38V94i24z31v35a40r68y 9164444133885

Myslíte jako třeba The Division ? Proč ne?

+1/0
19.2.2019 0:11
Foto

J66i89r58i 60K45o69c64m59a47n 5729974369655

No v Division bylo dost chyb v překladu, teď neberu ty příběhové věci ale faktické, pamatuju co některé předměty dle popisu fungovaly jinak než předměty s anglickým popisem btw. ty české byly silnější :D ̈nebo že do patch notes šly česky změny pro PTS ale změny z PTS se už nikdo neobtěžoval v patchnotes zahrnout, takže přečíst si to česky tak se člověk divil co se vše ve hře mělo změnit a realita je jiná

0/0
19.2.2019 17:44
Foto

R45u61d15o62l63f 48K96l73u28s94a42l 8737844629681

"Od autorů Mass Effect" -- to, že se "to" jmenuje BioWare neznamená, že jsou to stejní lidé... vesměs nikdo tam z původního teamu nepracuje :-/ Nicméně už se těším, mám už na Originu a těším se, až si v pátek zahraju, když to půjde ;) ;)

+2/−1
18.2.2019 11:32
Foto

L38u34k38á55š 75P49e94t67ř97í68k 2869987814805

Jsou to prave stejni lide. Narozdil treba od Andromedy. Delal na tom Casey Hudson, ktery je zodpovedny za puvodni tri dily Mass effect.

0/−1
19.2.2019 10:20
Foto

J55a54k65u95b 87B65o89h78o63n53ě79k 8635906919707

Po ME: Andromeda je asi Bioware v podmínce a musí za každou cenu vyplodit něco, co vydělá za dvě hry a sci-fi looter shooter se jim vzhledem k jejich zkušenostem zdál asi jako největší sázka na jistotu.

Bohužel akční aspekt je pro Bioware asi tím, čím jsou browsery pro Microsoft. Hra to mít musí, ale nikdo to moc nepochválí, což se jim tady asi nemusí dvakrát vyplatit.

+6/0
18.2.2019 10:57
Foto

O63n28d71ř83e11j 89M18a47r68e79k 2882957652475

A o co že tam v té hře vlastně jde ? BIOWARE Rv

+2/0
18.2.2019 8:59
Foto

R63o94m61a97n 90V46ý48m87o17l87a 3744138485553

Paráda, počkám tři čtyři roky na slevu nebo na bazarovku za 400,- ;-D

+1/0
18.2.2019 8:55
Foto

S74a11m95u85e13l 74K36u14p68k37a 9963783654452

To by som neodporucal. O styri roky uz nebude Bioware existovat a servery Anthemu budu davno vypnute. Mozno aj cely Origin ;-D

+4/0
18.2.2019 10:32
Foto

J28a37k17u76b 92B22u26r89d84y12c92h 7101341252407

Spis bych doporucil predplatit si na mesic Origin Premium za 15 EUR. To jsou presne ty 400 a za mesic je to stejne dohrane, nebo to minimalne zacne nudit. Takhle jsem to udelal ja. A az mi to vyprsi, tak pockam co se bude dit. Pokud to za rok vyladi a dodaji dalsi obsah, klidne si to koupim. Nebo to do te doby bude f2p.

+7/0
18.2.2019 11:13
Foto

D64a94v36i85d 68P91e92k78a91r20i62k 2719361906929

Není náhodou Warframe od začátku brán jako F2P? Ano, na začátku možná byl chudý, ale taky hráče nestál 60 dolarů.

+1/0
18.2.2019 7:03
Foto

D69r93a67h81o51m88í60r 66S36t54r42o58u21h21a83l 4195738122884

Taky si říkám. Před dvěma roky jsem to nainstaloval, zapnul, chvíli hrál a zase odinstaloval. Letos jsem to nainstaloval a kupodivu to baví už třicet hodin, takže jsem si koupil nějakou tu platinu.

+3/0
18.2.2019 11:50
Foto

J38i71r11i 52K79o75c35m43a38n 5839824599535

30 hodin? to jste ani nezačal, v těch hrách lidi tráví tisíce hodin

+1/0
19.2.2019 17:45

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...