Diskuse k článku

Dragon Age: Inquisition odčinil hříchy předchozího dílu. Hraje se skvěle

Z osudové bitvy si nepamatujete nic než útržky. Jediné, co tak trochu tušíte, je spojení s monumentálním portálem na obzoru, kterým na zemi proudí zástupy démonů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L85a44d89i11s65l44a48v 63S22o10k39o42l 1190882655252

Na pc nehratelné.. Ovládání absolutně mimo. Nelze ovládat kameru pohybem myši, hrdinu jen klávesami...RvRvRv

0/−1
26.2.2015 17:59

K77a83r77e36l 28V23a84n68ě42k 2294497246695

Bez češtiny jaksi nemám chuť to hrát, jenom doufám, že to někdo časem přeloží.

+2/−3
30.11.2014 17:04

J16i26ř40í 91L32a68n33g35w53e14i83l 3520814258619

Přesně. Každý neumí anglicky ;-) to je realita.

0/−1
30.12.2014 10:47

V23l66a77d15i23m26í66r 98T35e53n30k72r58á31t 6688453935345

tak nevím, na čem autor hrál, ale na PC dávám 80% a to z několika důvodů

1) svět je neskutečně sterilní, NPC nikam nejdou, nic nedělají, prostředí se nemění v rámci lokace, prostě když někde má pršet tak leje, i kdyby jste tam stáli třeba týden a to mě osobně docela vadí

2)  "zkonzolované" ovládání...proboha proč??? nemůžu prostě kliknou na ranec a vybrat ho? vážně musím udělat ty zbytečný dva kroky navíc?

kde je auto attack? (jak píše martin)

izometrická kamera je k prdu a neovladatelná, strategická výhoda 0

ovládání myší v boji spíš za trest, stejně jako targeting samotný...největší sranda je, že jsem to zkoušel i na gamepadu a je to ještě větší očistec Rv

hra má sice parádní příběh, krásné lokace, perfektní postavy i výpravu, ale k čemu to když vás obtěžuje samotné ovládání, jen jako úlitba gamepadu, na kterém se to nakonec hraje stejně 10x hůř

+4/0
25.11.2014 19:56

M93a15r82t97i49n 86B30e42n88e34š 3792937824469

Proč všechny recenze na netu dávají téhle hře 90+ procent? přitom na metacritic od uživatelů člověk nečte nic jiného než hate (který nesouvisí s denuvo DRM). Ovládání na PC hraničí s nehratelností. Proč proboha odstranili autoattack? Proč se nedá myší otočit úhel kamery, jak jsme zvyklí? Proč se nedá lootovat a interaktovat s okolím kliknutím myši, jak jsme zvyklí? A především, proč takhle fundamentální problémy všichni recenzenti přehlíží? :O ...

+1/0
25.11.2014 17:56

M96a33r54t74i51n 43N10á52p48r27a15v47n12í95k 1732134835671

Bioware už není co bývalo, přál bych si aby to bylo dokonale RPG, ale vzhledem k tomu, že nikde nečtu ani zmínku o systému, levelovani, vývoji postav, obtížnosti  -  klíčových faktorech RPG, tak jsem dost skeptik. Vyjmenovaný klady v hodnocení považuji za hodně úsměvný. Tyhle hry už prostě nejsou pro starý;-)

0/−3
14.11.2014 14:31

L88u28k87á20š 77J25a27n90e84č80e36k 4427282403

Radim precist nejake dalsi recenze (seznam zde - http://www.reddit.com/r/dragonage/comments/2ly4xu/dragon_age_inquisition_review_thread/ ) nebo se podivat na nepreberne mnozstvi videi z hrani (http://www.twitch.tv/bioware/profile/past_broadcasts nebo na YouTube).

Ale v rychlosti shrnu:

System - nevim co tim myslis, boje? Budto takticky pohled shora (ala DAO/NWN), "akcni RPG" z pohledu 3. osoby, nebo kombinace obojiho.

Levelovani - klasicke, zkusenosti za kazdou ptakovinu, co level to bod do jedne z abilit. Ability jsou v nekolika ruznych talentovych stromech, kazdy jich ma plus minus 13, lze kombinovat.

Vyvoj postav - pokud jde o ability, viz vyse. Pokud jde o charakter, podle toho, jak moc budou souhlasit s tim co delas. Kdyz je moc nas*res, tak odejdou.

Obtiznost - podle zvolene (casual, normal, hard, nightmare). Z toho co je videt ve videich to na Hard a Nightmare je dost narocny.

+1/0
14.11.2014 18:01

V70á83c74l35a76v 93M93a60š34a50t 2651653929116

"Hru hodnotilo 85 čtenářů" - To už vyšla, nebo hodnotí pouze podle recenze nebo gameplay videí ?

Jinak na hru se těším ... prvek moci a dobývání by mohl být hodně zajímavý, stejně jako základna s upgradama ...

+5/0
11.11.2014 23:47

P83a34v67e85l 50V21a15n64č58á86k 3544395564595

To je klasický stádoidní jev ... aby nevybočili, mečí ve stejném rytmu a klikají stejně, jako recenze. Také se na hru těším a naštěstí už se naklikanými zcestnými hodnoceními neřídím:-)

0/0
13.11.2014 18:29

L58u29k25á16š 97J73a76n27e30č48e36k 4887732383

Hodnoti na zaklade toho neskutecneho mnozstvi gameplay materialu, co Bioware predstaivlo na Twitchi, a taky podle mnoha recenzi, kde hra snad nedostala neme nez 80% a zujala i mnoho "YouTube kritiku", jako je TotalBiscuit a dalsi.

+1/0
14.11.2014 17:50

J93o46s53e22f 31J26u16h59á22s50z 1919172358

Tak po několika letech přišel opět čas oprášit vzpomínky na svět Dragon Age, ze kterého si nyní pamatuji už jen střípky v podobě Alistaira nebo Morrigan. Naštěstí po nahlédnutí na stránky o Dragon si vzpomenu i na další věcí - Grey Wardens, Leliana nebo dění kolem Ostagaru.

Rád na tyto věci vzpomínám, byl to silný herní zážitek a už se těším na nový díl. R^

+5/0
11.11.2014 17:45

T16o35m87á79š 46K47o44z11l14í35k 4592661281338

Mne by hlavně zajímalo ... a to jsem se z recenze nedozvěděl, jestli trojka stále trpí neduhy dvojky. Třebas zbytečným zjednodušením rozhovorům, kdy je předem ikonkou označeno jaký typ reakce od postavy chceme. Nebo neustálým spawnováním nepřátel jakoby odnikud z ničeho, do prostoru.

+2/0
11.11.2014 16:22

J66a13r29o58s60l47a76v 70Š22i42m42o17n 2404521989176

Rozhovory jsou stále "kruhové" ( :) ), ale už jsem si nějak z tech všech Mass Effectů zvykl.

Nepřátelé se nespawnují. Kolik jich je na bojišti, tolik jich musíte zabít. Maximálně je někdo schovává za rohem/stromem/skálou.

+1/0
11.11.2014 18:00

K73a24m90i48l 70D91o42l67e88z51e39l 6362886204932

vcera jsem koupil ultimate edici, takze uvidime :)

0/0
11.11.2014 16:10

T55o13m91á49š 55J91a91r40e68š 4582454230

Ahoj, mám dotaz zda se to dá hrát jen s 1 postavou nebo je pokaždé nutné mít partu složenou ze 4 postav ?

0/0
11.11.2014 14:31

M54i47c39h16a90l 12Ž96e60l44i74n79s62k73ý 9700608681190

To se dalo vždycky, ale jedna postava nemá šanci

0/0
11.11.2014 15:50

M18i49c80h11a48l 85T13o48m12á52n24e81k 9837319886

mela minimalne v jednom pripade, pokracovani postavy z 1ky v datadisku a hlavne pokud to byla roguna tak si to solovala vse sama, protoze mela tolik agi ze kdyz ji nekdo trefil tak byl tuhy, s warrem uz mi to tka neslo , dalsi sem nezkousel

0/0
11.11.2014 20:45

L35u78k87á30š 59J44a47n33e90č59e58k 4797332393

V Awakening byl Warden nechutne "overpowered", cili to nejde brat jako mernou jednotku

0/0
14.11.2014 18:02

L75u84k40á32š 31J60a18n63e22č15e60k 4357672883

Da, ale dostanes nakopano do rite, pokud nebudes hrat na casual obtiznost

0/0
14.11.2014 18:02

Z59a82n78e60t52a 89M36a94n81a39k18o73v69a 9262892512881

Chcem sa opytat... ak som nehrala predchadzajucu hru (hrala som len prvy diel), bude mi v deji nieco chybat, alebo su deje jednotlivych dielov na sebe nezavisle?

0/0
11.11.2014 13:21

J79a19r36o67s82l58a61v 70Š80i71m66o81n 2694341759586

Pokud jste nehrála dvojku, jenom pro vás bude několik postav nových. Příběhy jsou, ač někdy propletené mezi sebou, tak naprosto nezávislé.

Co se stalo ve druhém dílu se dozvíte i z Dragon's Keep, kde si stejně budete "vytvářet" příběh předchozích dílů tak, jak potřebujete. :)

+1/0
11.11.2014 13:55

L73u18k79á97š 36J42a12n80e12č11e24k 4567902903

Doporucuju podivat se na videa na YouTube jak nekdo hraje, protoze pribehove se ve dvojce stane nekolik podstatnych veci a predstavi se tam nekolik podstatnych postav.

Rozhodnuti jdou, jak psal Jaroslav Simon, naklikat a importovat na dragonagekeep.com

+1/0
14.11.2014 18:04

K73a69r25e53l 54C58h62a91r98v30á97t 3816187640

60 éček za standardní edici? Hošíci z EA nejsou z laciného kraje. Počkám si (třeba i pár let), až bude stát tak 20.

+5/−2
11.11.2014 12:35

P37a98v69e83l 96V21a52n80č70á90k 3784475164545

A nekupujte si barevnou televizi, černobílá stačí a někde ji vyštracháte zdarma ... za pár let ty barevné, co vyrobili letos, budou taky levnější:-) ... chápete, jak absurdní příspěvek jste vložil?

+2/−3
13.11.2014 18:32

K64a81r44e14l 78C89h96a95r66v25á79t 3276957800

Myslím, že vůbec ne absurdní. Jen některé hry pro mě mají takovou hodnotu, abych je koupil za plnou cenu hned vydání. Poslední takovou hrou byl Zaklínač 1, protože mám moc rád knihy od Sapkowského. Další hru, kterou koupím brzy po vydání, pokud bude mít dobré hodnocení budou Pillars of Eternity.

To, že si u některých her trochu počkám, nijak nesnižuje pozdější herní zážitek. Pokud je člověk s nákupem her o něco pozadu, má také  stále co hrát a ušetří hodně peněz.

+4/0
13.11.2014 19:31

A18n59t98o54n33í47n 52H12o40l39í59k 8787483914980

Poukazat na stale se zvysujici startujici ceny her neni vubec absurdni. DA ma sice perfektni herni dobu, ale co je moc, to je moc. Plus Steam se svou politikou 1 dolar = 1 euro. Proste se pocka / koupi jinde. To je jiste kazdeho vec.

Trend to je ale nemily.

+2/−1
18.11.2014 15:49
Foto

B33ě74l16a 51P17o36l27á85š92k12o28v66á 2411424534149

Klidně zaplatím, ale za lokalizovnou verzi. Nedokážu si představit, že by Francouz, nebo Němec byl ochoten dát peníze za hru, která by nebyla přeložená. A to si myslím, že oproti nám s Angličtinou takové problémy nemají (jako já). Naši prodejci, jsou líní a houby obchodníci. Nakoupit ve velkém levně, a šup s tím na pulty. Pak jen brečí, jak špatně se hry prodávají. Za ty peníze chci nějakou přidanou hodnotu a ne manuálek, ještě mizerně přeložený.

0/0
17.12.2014 11:47

L79u25k70á72š 21J91a34n23e68č12e61k 4507142543

doporucuji kamenny obchod, tam jsou ceny jako za normalni novou hru (okolo 1200)

0/0
14.11.2014 18:05

P10a50v15e96l 42M50e72d74e88k 1530902731155

Po vynechani dvojky uz se zase tesim a ozivaji vzpominky na jednicku. Par mesicu si ale pockam az vychytaji bugy a cena sleze trochu niz a mozna vyleze nejake DLC mezitim.

+2/0
11.11.2014 11:21

K51a15r79e20l 69C86h35a78r63v77á29t 3866407500

U jedničky vyšla po čase na steamu ultimate edice, která zahrnovala datadisk a všechna DLC. Rád u her čekám na takové vydání, pokud se nejedná o hru, na kterou jsem hodně natěšenej. :-). Nejsem totiž zvědavej na DLC, kde si člověk za několik euro koupí mečík a brnění.

0/0
11.11.2014 12:26

M92i82c14h74a75l 80Ž48e12l77i60n44s10k12ý 9410148351260

Až na to, že Dragon age 3 na Steamu nebude a hoši z EA jsou dost opatrný, co se slev na Origin týká

+1/0
11.11.2014 15:52

L81u46k86á81š 18J87a90n91e62č78e74k 4457712853

Na DLC je krasne to, ze nikdo nikoho nenuti je kupovat. Obzvlast takova ta priblba s vybavou. A koupit si dalsi pribeh neni az tak hrozna investice

0/0
14.11.2014 18:08

M19a11r10t78i91n 83P78o24c91h65m48a37n 6288759682

Vyzkousim ... aspon je cim vyplnit cekani na Zaklinace. :-)

0/0
11.11.2014 11:09

J84a92n 74V37e61s46e49l53ý 7675848939227

Tak zdá se že trojku si zas zahraju, opravitelný chyby neberu jako mínus (pokud je tedy opraví).Nervozita poklesla :-P

+1/0
11.11.2014 9:51

K81a23r12e72l 66C15h74a34r97v11á61t 3226517460

Pokud se sem tam ve hře objeví chyby, dá se to tolerovat. Z některých her má ale člověk po vydání pocit, že nejsou zralé ani na betatestování.

0/0
11.11.2014 12:29

D66o54m30i42n79i69k 24C32e77r84n10y 5175203484689

Ono je možné, že se některé chyby ještě stihnou opravit před vydáním a jen se stáhnou při instalaci z originu

0/0
13.11.2014 22:12

L57u42k93á96š 70J95a11n89e92č81e31k 4537512693

Mnoho zminenych technickych chyb ma resit Day 0 patch, ktery mnoha zahranicnim recenzentum BioWare potvrdilo

+1/0
14.11.2014 18:07

P82a41v61e85l 24K79a94f32k34a 8144343961585

Mno, počkám do Vánoc, jestli se jim podaří odstranit největší bugy (a obecně se uvidí jak k tomu bude Bioware přistupovat) a pak se uvidí...

0/0
11.11.2014 9:12

M44i26c71h59a93l 35D65v50o68ř67á25k 9795499657630

Asi tak, Bioware umí jak hry tak spálit. Po Vánocích jestli budou reakce stále pozitivní, koupím.

0/0
11.11.2014 9:28

Najdete na iDNES.cz