Temnou českou hru zasazenou do středověkého Slezska kutí jeden člověk

  • 12
1428: Shadows over Silesia je připravovaná česká hra, která kombinuje několik žánrů. Její příběh se odehrává na pozadí skutečných historických událostí.

1428: Shadows over Silesia vypadá jako RPG, její autor Petr Kubíček, který na hře sám pracuje zhruba rok, však zmiňuje i další žánry. „V soubojích připomíná RPG, v hádankách a dialozích klasické devadesátkové adventury, ale obsahuje také stealth pasáže a nelehké puzzly. Tohle není něco, co se vidí na každém rohu,“ vysvětluje. 

Prostřednictvím hry se přesuneme do roku 1428, kdy začíná husitské tažení do Slezska. Ocitneme se v době, kdy mnozí předpovídají blížící se konec světa. 

„Kacíři se zdají být pro zemi bez krále tím největším nebezpečím. Opravdové zlo ovšem číhá někde úplně jinde a nemá v plánu vést náboženské disputace,“ píše se v anotaci.

Navštívíme kláštery, hrady a kobky, ve hře se ovšem objeví i rituály, magie a démoni. Středověk si však nemáme příliš idealizovat. Temná low poly grafika má maskovat nízký rozpočet, vysvětluje Kubíček, ale špatně nevypadá. Co se soubojů týče, přečíslení podle něj znamená problém. 

Hra vzniká pouze pro PC, datum vydání prozatím nebylo oznámeno. 


Témata: Slezsko