Předběžnou škodu šest milionů korun způsobil v neděli  nad ránem požár bytu ve...

Předběžnou škodu šest milionů korun způsobil v neděli nad ránem požár bytu ve Špindlerově Mlýně, v části Bedřichov. (19. prosince 2021) | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči evakuovali 16 lidí včetně dětí kvůli požáru bytu ve Špindlerově Mlýně

Předběžnou škodu šest milionů korun způsobil v neděli nad ránem požár bytu ve Špindlerově Mlýně, v části Bedřichov. Na Twitteru to uvedli hasiči Královéhradeckého kraje. Z bytového domu evakuovali 16 lidí, jeden člověk se popálil a záchranáři jej ošetřili na místě. Příčinu zjišťují vyšetřovatelé.

„Už při příjezdu hasičů bylo viditelné plamenné hoření, požárem byl zasažen byt v plném rozsahu. Hasební zásah prováděli hasiči v dýchací technice. Část zasahujících se soustředila na průzkum v okolních bytech, z domu bylo evakuováno celkem šestnáct lidí včetně dětí,“ uvedli hasiči Královéhradeckého kraje. 

Většina evakuovaných převezli ve spolupráci s městskou policií na hasičskou zbrojnici špindlerovských dobrovolných hasičů. „Prostory hasiči odvětrali a pomocí termokamery kontrolovali zasaženou bytovou jednotku i okolní byty. V 05:45 hodin ohlásil velitel zásahu likvidaci události. Obyvatelé z okolních nezasažených bytů se mohli ráno vrátit zpět domů,“ dodali k zásahu hasiči. 

V bytě, kde začalo hořet, se zranil jeden člověk. Utrpěl lehčí popáleniny, které mu na místě ošetřila posádka ZZS. Požářiště ohledal již vyšetřovatel hasičů, podle prvotního odhadu je způsobená škoda asi 6 milionů korun. Jednotky svým zásahem uchránily hodnoty představující asi 20 milionů korun. Příčina se vyšetřuje, v ohledání budou vyšetřovatelé pokračovat za denního světla.

,