U Čestic na Rychnovsku se v pátek srazil motocykl s osobním vozidlem. Jednačtyřicetiletý řidič motocyklu později na následky zranění v nemocnici zemřel. (27.3.2020) | foto: Policie ČR

Motocyklista se na Rychnovsku srazil s autem. Zřejmě nezvládl předjíždění

  • 6
U Čestic na Rychnovsku se v pátek srazil motocykl s osobním vozidlem. Jednačtyřicetiletý řidič motocyklu později na následky zranění v nemocnici zemřel. Sdělili to zástupci krajské policie. Dvě hodiny byla silnice neprůjezdná.

Motocykl jel ve směru od Čestic na Borohrádek, podle policie v pravotočivé zatáčce zřejmě začal předjíždět nákladní vozidlo. 

„Pravděpodobně při samotném předjíždění neodhadl vzdálenost protijedoucího osobního vozidla a nestačil se včas zařadit do svého jízdního pruhu. Následně došlo ke střetu motocyklu s protijedoucím automobilem Ford Mondeo Combi,“ uvedl mluvčí policie Aleš Brendl.

Po střetu vyjel motocykl vpravo mimo silnici na pole, automobil skončil v pravém silničním příkopu, kde narazil do stromu a drátěného ohradníku. „Zraněného motorkáře do nemocnice transportoval vrtulník, kde v odpoledních hodinách zemřel. Ke zranění dalších lidí nedošlo,“ uvedli zástupci krajské policie.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného sytému. Celková škoda přesáhne 210 tisíc korun. Policisté přesnou příčinu nehody a míru zavinění vyšetřují.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,