Koloběžkář dostal pokutu kvůli nehodě na okružní křižovatce v Trutnově (14. 10....

Koloběžkář dostal pokutu kvůli nehodě na okružní křižovatce v Trutnově (14. 10. 2019). | foto: Policie ČR

Koloběžkář jel v protisměru po kruhovém objezdu a srazil se s autem

  • 62
Jezdec na elektrokoloběžce si na okružní křižovatce na předměstí Trutnova chtěl zkrátit cestu. Jenže tím se dostal do protisměru, kde se s ním střetlo osobní auto. Koloběžkář se při tom lehce zranil. Dostal pokutu.

Nezvyklá nehoda se stala v pondělí v 15:20 na okružní křižovatce na Horním Předměstí v Žižkově ulici u obchodního domu Albert. Když se jezdec na elektrokoloběžce objevil v křižovatce, vyvolalo to velké zmatky.

„Při vjezdu na kruhový objezd 62letý cyklista na koloběžce Heipe Scooters nerespektoval směr jízdy vpravo a místo toho si krátil cestu jízdou vlevo v protisměru. Přitom se střetl přední částí elektrokoloběžky s levou přední částí osobního vozidla Toyota, které jelo po kruhovém objezdu správným směrem,“ říká mluvčí hradecké policie Eva Prachařová.

Policisté na místě provedli dechovou zkoušku a vyloučili alkohol u koloběžkáře i motoristy. Koloběžkáře s lehkým zraněním odvezli na ošetření, ale nemusel být ani hospitalizován a propustili ho do domácího ošetřování.

Škoda na elektrokoloběžce činí pět tisíc korun, na autě 10 tisíc. Technickou závadu jako příčinu nehody policisté nezjistili a účastníci ji neuplaňovali.

„Policisté zaevidovali událost jako malou dopravní nehodu a vyřešili ji na místě. Neukázněnému koloběžkáři za nerespektování zákona o silničním provozu a způsobení nehody uložili blokovou pokutu ve výši tisíc korun,“ doplňuje mluvčí.

Upozorňuje také, že silniční zákon platí i pro koloběžkáře.