Chybět nebudou obří dorty, čokoládové sochy v lidské velikosti ani pokrmy podle posledních trendů z luxusních restaurací. Samozřejmé budou i letos soutěže. Předloni o svíčkovou, loni o rajskou, letos kuchařské týmy budou vařit o nejlepší koprovku. Při velké show každý návštěvník bude mít možnost ochutnat možná až několik desítek variant této klasické české omáčky.
„Letos nově počítáme se soutěžemi v krájení zelí na čas či o nejlepší sekanou,“ láká pořadatel František Croitor.
Na kuchařskou podívanou, která je současně mistrovstvím České republiky v oboru kuchař a cukrář, přijede řada známých odborníků a zástupců nejprestižnějších hotelů a restaurací, a to nejen z Česka.
„Bude se rovněž soutěžit v časově limitovaných dovednostech, které ukáží zručnost a umění přihlášených,“ říká Croitor.
Pořadatelé vyzývají východočeské firmy, aby se na celodenní show přihlásily a přijely propagovat své výrobky. „Můžete své výrobky předložit příchozím k prodeji,“ nabízí jim pořadatelé (více naleznete zde).