Diskuze

O mašinu jsme se starali, stát nám ji bere, zlobí se v muzeu v Jaroměři

Železniční muzeum Výtopna v Jaroměři na Náchodsku se zřejmě musí rozloučit s jedním z hlavních exponátů. Lokomotivu Ringhoffer z roku 1916 bude muset přenechat Národnímu technickému muzeu. Jediný exemplář svého druhu na světě přitom v Jaroměři v roce 1994 zachránili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Tak to je výborný. Místo aby si ji lidi mohli prohlédnout a muzejníci opečovávat tak se zavře v lepším případě do nějaké haly pod plachtu, nebo v horším případě na nějakou odstavnou kolej a bude vystavena přírodním vlivům.

0 0
možnosti
JK

Připomíná mi to tyjátr se Slovanskou epopejí Alfonse Muchy. Nechápu, proč "Praha" stěhuje z regionálních expozic exponáty, o kterých se tamní vystavovatelé dobře starají a bez jejich péče by nebylo dnes co vystavovat. Nechci tím zpochybnit oprávněně vlastnictví, ale pokud dané exponáty netrčí někde v depozitu, ale jsou k dispozici veřejnosti, proč se vše musí stěhovat do Prahy, jako by tam nebylo dost jiných zajímavostí. Navíc v obou případech to vypadá, že vlastník ani nemá prostory, kde exponáty vystavit.

5 0
možnosti
PM

Je dost možné že za jednáním NTM je požár z 20 října loňského roku který vypukl v areálu muzea v Jaroměři a obava že ochrana areálu není dostatečná.

1 2
možnosti
Foto

Vrátil bych jí v původním stavu...

4 1
možnosti
Foto

A este nech mi niekto skusi tvrdit, ze je nejaky realny rozdiel medzi statom a mafiou.

8 1
možnosti
MN

Rozhodně bych ji s vlastní výbavou neodevzdával.

4 1
možnosti