Diskuze

Hradečtí zastupitelé odmítli dohodu s CTP v kauze černých staveb

Hradečtí zastupitelé neschválili dohodu o urovnání sporu s firmou CTP Invest. Developer, jenž rozestavěl skladové haly bez povolení, se však nevzdává. Na jaře by zastupitelstvo mohlo hlasovat o mírně upravené dohodě. Záležet bude hlavně na postoji nerozhodných Pirátů a Koalice pro Hradec.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle hlasování se pozná úplatnost.......primátor se už projevil ..ale u ODS nic překvapivého ..ZBOURAT

2 0
možnosti

P83e24t58r 64P75l76o84t

14. 3. 2019 10:59

A u nekterych alibismus:)

0 0
možnosti

P28e72t17r 61P73l69o53t

14. 3. 2019 8:05

Selsky rozum veli uplne neco jineho pane rediteli.Rv

0 0
možnosti

Dobré rozhodnutí. A nyní trvat na zbourání a demolici této obludné stavby.

2 0
možnosti

J13a95n 98P39i61n30d68l72i32k

13. 3. 2019 19:46

Vzhledem k tomu, že přijetí či nabízení úplatku je trestným činem, už minulé vedení města zaspalo, když se místo trestního oznámení na CTP mezi sebou dohadovalo, jsou-li či nejsou-li opakovaně podávané nabídky podmíněné dodatečnou legalizací stavby ze strany města dostatečně výhodné.

2 0
možnosti

Trrochu nechápu výši pokuty 1,3 milionu. U takového případu bych čekal pokutu 30 milionů a výše...

5 0
možnosti

A já bych ještě čekal, že stavbyvedoucí a stavební dozor budou minimálně ve vazbě...Jinak hradecké zastupitelstvo více než z polovinyR^.

0 0
možnosti

Já to vidím dost jasně. Stavba je postavená načerno, takže jiná možnost než její odstranění je nastavení nebezpečného precedensu do budoucna....

8 0
možnosti

Nastaveni precedentu to byt nemuze, takovych situaci uz bylo spousty, tohle by nebyla prvni legalizovana stavba.

0 0
možnosti

budu pána parafrázovat Věřím ve vítězství rozumu a doufám, že zastupitelé neustoupí a úplatek nevezmou

8 0
možnosti

Toto je zcela jasná nabídka úplatku za výhodu. Pokud to zastupitelé odhlasují, sami se vystavují riziku trestního stíhání. Navíc je to jasný morální hazard, kdy arogantní firma si klidne staví na černo a pak se to snaží za úplatek dodatečně zlegalizovat.

Řešení - odstranit stavbu a následně začít získávat stavební povolení. Teprve potom začít stavět.

5 0
možnosti

To ale neni uplatek, oni nenabizi penize stavebnimu uradu za legalizaci, ale mestu za poskytnuti pristupove cesty jako nutne podminky pro naslednou legalizaci, ke ktere muze a nemusi dojit. Stejnym zpusobem by pak muselo jit o uplatek, pokud by si takto zajistili pristup pres jine pozemky, coz by uz nikdo za uplatek nepovazoval. Je rozdil mezi mestem jako samospravou a mestem jako statni spravou. Na jednu stranu jde o nemoralni chovani a spatny priklad spolecnosti. Na druhou stranu neni v zajmu Hradce ani stav, kdy tam stoji torza hal, a asi bych se uplne apriori nebranil nejakemu pro Hradec ekonomicky zajimavemu zpusobu reseni (napriklad zavazek roky sponzorovat nektere sportovni kluby, vybudovat neco prinosneho, a to po x let udrzovat apod.). Uz se stalo, ac se stat nemelo, v podstate takova dohoda o vine, trestu a narovnani.

0 3
možnosti

O34t34a94k22a80r 36F25u55k68a

13. 3. 2019 10:52

tak co, modroptáci? jak toto bude obhajovat Fiala? porušovat předpisy, stavět na černo a počítat s tím, že pak se to zlegalizuje, protože bylo proinvestováno čtvrt miliardy a firma chce být přece dobrým sousedem!

1 0
možnosti

Dobře si to plánují. Postaví načerno haly, pak věnují městu nějaký penízek a hned by z nich byli dobří partneři, jak prohlásil ten zastupitel. Jakékoliv jiné řešení, než likvidace černých staveb, plus pokuta, je nemorální.

8 0
možnosti