Architekt a pekař Petr Štěpánek. | foto: Tomáš Plecháč, MF DNES

Pečení chleba je šamanismus, říká architekt. Peče až 300 bochníků denně

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Díky staré peci v krkonošské chalupě se z architekta Petra Štěpánka stal pekař. Před navrhováním domů dal přednost těstu, dnes pracuje jako šéfpekař v pražském podniku Alf & Bet a denně napeče až 300 bochníků.

Začalo to nevinně. Architekt Petr Štěpánek před několika lety s kamarády opravil starou cihlovou pec na chalupě v krkonošském Dolním Dvoře. Založil kvásek, upekl první chleba, potom další, až ho pekařina pohltila.

„Chleba jsem měl jako koníček a architekturu jako obživu. V určitém momentě se to přehodilo a dnes je to naopak,“ říká devětačtyřicetiletý Petr Štěpánek.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se