Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Česko jako popelnice Evropy? Už se dost změnilo, tvrdí kuchař Roman Vaněk

Jeho pořady Peklo na talíři a Jídlo s.r.o. měly na internetu obří sledovanost. Založil Pražský kulinářský institut, vydal několik kuchařek. Díky tomu všemu je Roman Vaněk považován za jednoho z popularizátorů gastronomie. Jak se podle něj v posledních letech změnila v obchodech kvalita výrobků, kterým říkal šmakulády?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No nevim ovoce a zelenina nic moc. Banany zelene, rajcata tvrde jak tenisove micky a bez chute, salaty z poloviny nahnile, hrozny vetsinou kysele, citrony velke a skoro bez stavy, kendlubny cbutnaji po chemii. No odpad to sice neni, ale kolikrat premslim jetsli to nevyrobil Trikatel v nejake chemicce...

0 0
možnosti

J15a26n 78H15r31u15z85a

21. 11. 2016 15:28

Kupuji zásadně (jak to nazval Vaněk) prvopotraviny. Letos se dají koupit české brambory. Sice často nemocné, ale chuťově lepší než ty z písků Německa a Holandska. Ovšem sehnat jedlá rajčata je umění. Na syrovém masu už nic nezlepším a jíst jen irské hovězí stejky také není to pravé ořechové.

0 0
možnosti

P61e24t86r 68R47i94h23a23k

19. 11. 2016 7:53

Hlavne by se treba melo povinne uvadet u uzenin obsah masa napr.. A neuvazovat o zavedeni, ale mela by to byt samozrejmost u nekterych druhu vyrobku, ze tam bude uvedeno zeme produkce, zpracovani, baleni.

0 2
možnosti

to je dneska u všech výrobku :-)

1 0
možnosti

J13i76r55i 45G47a19z96d76a

17. 11. 2016 15:56

ja si myslim ze by se to melo brat z druheho konce. potraviny by mely mit nejakou (vyssi) kvalitativni normu, podle ktere by i te nejlevnejsi kus splnoval zakladni parametry a kvality. Jedine hledisko dneska je, ze to musi byt zdravotne nezavadne,coz se o mnoha vyrobcich s koktejlem vsem eceke, emulgatoru, stabilzatoru,atd , rici snad neda. V Nemecku si to ani netroufaji prodavat, pritom si myslim, ze kdyby jim tam nabidli stejne levne "smakulady" jako u nas, budou je kupovat uplne stejne jako u nas. jenze tam si to nedovoliu

1 3
možnosti

Proc? Kazdy at si vybere podle sveho. Pokud nekomu chutnaji parky za 49 v akci tak at si je kupuje. Me tohle nesmi do baraku, natoz pak do zaludku.

3 1
možnosti
Foto

Jste dobrej,pane Vaněk,díky za Vaše podněty,Vaše práce má smysl a vede nás k lepšímu,díkyR^

15 0
možnosti

Se nedokážete sám rozhodnout? Vás musí navádět člověk používající umělé dochucovadla? Tak to jo :D

0 0
možnosti

Já si naopak myslím, že toho supermarketového hnoje naopak přibývá. Zejména v oblasti ovoce a zeleniny. Je až neuvěřitelné, čím se člověk na zdejších "smeťácích" musí prohrabávat. Připadá mi, že i ČOI-ka to už dávno vzdala.

Jednoduchým ukazatelem kvality potravin je dle mě množství supermarketů na obyvatele. Pokud budeme stále na špici tohoto ukazatele, tak to znamená, že marže (levný nákup a relativně drahý prodej) na prodeji euro-odpadu a hnoje je pořád dostatečně vysoká, aby se všichni uživili.

5 7
možnosti

Takže menší konkurence znamená podle vás lepší podmínky pro zákazníka?

5 0
možnosti

P48e47t46r 30D26l88o90u53h67ý

17. 11. 2016 10:17

Zase nelze tak generalizovat. Ne vždy a všude jsou všechny produkty v akci šunty. Občas kupříkladu i kvalitní sýry v běžné cenové hladině 50 Kč+/100 g jdou na půlku a platí to i u mnoha jiných výrobků z té lepší kategorie. A na druhou stranu ne vše označené bio (jinde třeba organic) je super kvalita.

1 1
možnosti

J81i37ř43í 75K97á70b80r25t

17. 11. 2016 10:10

S velkém výběru souhlasím.Ale kvalita je někdy na hraně.Jak si máte vybrat třeba vídeňský nebo špišský párek.Když neexistuje ČSN.A to je vesměs se všemi potravinami.Tak že není pravda,že kdy je veliký výběr,že je lepší nabídka.

1 6
možnosti

k tomu opravdu ČSN nepotřebujete, stačí si najít svého řezníka který výrobky nešidí a u toho nakupovat

1 0
možnosti

Proč by se to taky dělalo, tyhle potraviny stojí peníze a po těch u nás poptávka není.

A ti je to , proč, tu máme šunty..

Mimo jiné , u lepších potravin poslední dobou stoupá cena klesá gramáž výrobku

0 0
možnosti

J11a49n 70N15e92m38e29c

17. 11. 2016 11:07

Přesně tak ... u spousty potravin se nenápadně snižuje grmáž za stejnou cenu. Docela mě nedávno pobavila opavia - balení 175 gramů zaměnila za 157 gramů, aby to bylo "nenápadné" ...

10 0
možnosti

Děkuji za Vaše pořady a za Vaší práci pane Vaňku.

22 0
možnosti

V první otázce to vystihl za celý rozhovor...

Dokud to lidé budou kupovat, tak se to bude prodávat... Až ty hnusy s cedulí AKCE budou mizet z regálů, tak by obchodník byl blbý to neprodávat...

21 0
možnosti

Dokud lidé nebudou mít mzdy takové,aby v pohodě vyšli , tak budou na pultech buřty bez masa, alternativy mléčných výrobků a čokoládové pochoutky místo čokolády.

5 10
možnosti
  • Nejčtenější

Zahrada u řadovky je malá, úzká a moc do kopce. Architektka si poradila

14. května 2024

Velmi omezený prostor, pouhých sto čtverečních metrů s ne zrovna ideálním půdorysem, navíc ve...

Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk

9. května 2024

Soutěž Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Poznáte podle obrázku plemeno psa?

12. května 2024

Když na ulici potkáte vlčáka nebo jezevčíka, určitě je rozeznáte. Ale co méně známá psí plemena?...

Zahradu v Podještědí si užívají u bazénu. S výhledem na rybník i do krajiny

13. května 2024

Soutěž Sudetská zahrada na ostrůvku, říká čtenář Roman skromně své zahradě v Podještědí, vypadá však spíš...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

Michelinské restaurace? Toxické prostředí, šikana i drogy, líčí kuchař Molina

14. května 2024

Premium Přiznává, že naplňuje známé klišé: „Špatně jsem se učil, a tak jsem šel na kuchaře.“ Ale Ondřej...

Zahrada u řadovky je malá, úzká a moc do kopce. Architektka si poradila

14. května 2024

Velmi omezený prostor, pouhých sto čtverečních metrů s ne zrovna ideálním půdorysem, navíc ve...

Australský rybář si vytáhl z vody rybu za milion dolarů

14. května 2024

Devatenáctiletý rybář chtěl jen nakrmit svou rodinu. Místo toho se mu povedlo chytit rybu...

Hroši ve Dvoře jsou opět vypuštěni do jezera, užijte si je naživo i online

13. května 2024  10:01

Přímý přenos Skupina pěti dospělých hrochů a jednoho mláděte, samičky narozené letos v lednu, se po zimě opět...