Diskuze
Jsme posedlí česnekem a kmínem, říká kuchař Michal Hromas o české kuchyni
Děkujeme za pochopení.
M65i34r14o25s31l66a72v 33S33t54e42i95n98e67r
Jako kuchař ani trochu nevypadá. V Libyjské poušti (oázy Douz. Mout, Farafra) se takhle ale vaří, Beduini moc vody k umývání nemívají. Co jsem tam jedl, bylo opravdu dost připálené, na trvalo jistě nezdravé. Maso tam ovšem mají jenom z koz a ovcí.
Pokérovaného pána podobného vzhledu bych určitě na svatbu své dcery nepozval.
Pokud jde o kuchyni, nesporně máme ve srovnání s ostatním světem své specifické záliby. Pamatuji se, když někdy kolem roku 1960 nebyla k sehnání cibule- ukázalo se, že bez cibule si v české kuchyni nevíme rady.
Kmín třeba Poláci zaměňují s myšími výkaly, na druhé straně, na Balkáně zase těch druhů kmínu mají řadu a všude je najdete. V Indii jsem přihlížel v kuchyni, opět rozdíl, sever a jih, dost velký. Nejvíc se mně ptali na šafrán, zda je v Německu levnější. Ale Indové mají hlavně chilí a tím vše ostatní ztrácí na významu.
M61a96r32u27š66k55a 12S31t67e97r53n87o25v97á
Mně ten pán přijde ňákej divnej.
M52a94r10t16i51n 89R96u12z48i36c66k67a
Jo a kazdy neco neji, samozrejme, nejim houby, vadim, je mi po nich tezko a nekdy i spatne, uplne jedno jaka to je houba, i po zampionech je mi zle,... to uplne nenavidim, kdyz me nekdo nuti do neceho, o cem vim, ze nemuzu, stejne tak celer, kalsicka bulva, po te vuni at uz v polevce nebo syrovy, me po nem boli hlava, ale kdyz je ho malo, velmi malo, jde to...
Druha vec je skolni jidelna a vyvarovny, ktere nekteri znas museli snaset za minuleho rezimu, zhnusili mi spoustu jidel, kapra, koprovku, apod... az po letech jsem se dostal ke skutecne, koprovce, vyborna, kapra si nikde nedam, jen doma, nesmi smrdet, musi byt vyplavany v ciste vode a nalozeny den predem, vynikajici...
N35i70k77o91l74a 98M36a53r40k29o51v59á
Jenže o tom on přesně mluví. Že někdy někdo snědl blaf a pak tvrdí, že nemá rád houby.
M94a96r11t93i44n 43R34u47z80i32c80k79a
Nepouzivam skoro sul, jen na trochu na maso, ale majoranka, bazalka, oregano, kmin, muskat, paprika, chilli, bazalka, pepr, hrebicek, nove koreni, skorice, vanilka, vavrin (bobkovy list), dobromysl, ....
Pak je to zammozrejme zelenina, cesnek, cibule, okurka, rajce, rapikaty celer, mrkev, papriky, porek, spenat...
Jako kazde jidlo potrebuje trochu neco jineho,...
Nevim o tom, ze by v ceske kuchyni byl vsude kmin a cesnek...
B22a14r36b48o10r22a 36T72e86s75n83e77r47o12v53á
souhlas, já dávám kmín jen do brambor a na klasickou "pečeni" (kachna, koleno...), česnek tedy miluji, takže ten dávám velmi často, ale jinak jsou to hlavně nejrůznější bylinky a koření (ne směsi, ty si raději "vyrobím" sama)
V22o55j29t27ě36c18h 14R96y77b97á41k
No já teda solí, pepřem, majoránkou, česnekem chilli papričkami, cibulí.
J19a96r93o13s78l63a47v 41V38a33c32e18k
Každá kuchyně má něco typického. Myslím, že na česneku není nic špatného. Kmín je také fajn.
O93d47s71t88r85a28n22ě32n56ý 42U88ž22i91v61a15t54e71l
B17a16r58b50o68r12a 38T78e82s96n30e40r15o72v30á
šafrán je opravdu hodně drahý, na druhou stranu se ho do jídla používá opravdu jen maličko... a je otázka, jak vzácný byl za časů onoho krále Jindřicha
B76a18r81b21o27r58a 91T68e31s26n73e67r35o44v42á
předložit mému muži knedlík, aby se nadlábnul před rautem, tak mě velmi rychle pošle k šípku a česnek je dobrý ve všem, snad vyjma sladkých palačinek
Vypadá jako liška na chůdách, je to však pes. Páchne navíc po marihuaně
Žere ovoce a kořínky, chodí jako žirafa a je cítit po marihuaně. Co je tohle za zvíře? Přece...
Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich
Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Czech Nature Photo: Tajemný snímek s pavučinami pořídil vítěz v Austrálii
Mezinárodní porota si musela pozorně prohlédnout dva a půl tisíce snímků z celého světa, aby...
Chovají je ve městě i v chytrém kurníku. Čechy poblouznila slepičí horečka
Premium Černé maso, zelené skořápky... A taky aplikace, které monitorují zvuky v kurníku a oznamují, jestli...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vysaďte si damašskou růži. Voňavou léčivku, kterou využijete na pěstění pleti
Královna květin, říká se jí. Umí opravdu potěšit, některé kultivary nadchnou i nádhernou vůní....
VIDEO: Na odpady jen jedlá soda a ocet. A můžete zapomenout na krtka
Čištění zaneseného kuchyňského odpadu je jedním z nejčastějších problémů v domácnosti. Vůbec...
Chausie rozhodně nebude sedět v koutě, tato kočka nezapře divokou krev
Kočičí plemeno chausie vzniklo křížením kočky bažinné (Felis chaus) s kočkou domácí. Chovatelé se...
Fascinující jsou rostliny i genetické úpravy. Umí snížit spotřebu pesticidů
Nejmenší na světě jsou semena orchidejí, proto se dají ukazovat tak maximálně pod mikroskopem, to...
Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich
Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...