Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Jsme posedlí česnekem a kmínem, říká kuchař Michal Hromas o české kuchyni

Jako kuchař začínal v restauračním byznysu, pak ale půl roku strávil na poušti při natáčení filmu Tobruk. Tahle zkušenost se mu vryla pod kůži. Dnes kočuje po republice a vaří pod širým nebem na svatbách, narozeninách i pohřbech. Michal „Hugo“ Hromas (44) má za sebou vlastní pořad, vydává knihu a patří mezi mistry nejnovějšího trendu ve světové gastronomii – vaření na venkovním ohni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

A34d32a11m 46K97o44z39i26e80l

29. 7. 2020 21:49

44 let ten vypadá tak na 64 spíš ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jako kuchař ani trochu nevypadá. V Libyjské poušti (oázy Douz. Mout, Farafra) se takhle ale vaří, Beduini moc vody k umývání nemívají. Co jsem tam jedl, bylo opravdu dost připálené, na trvalo jistě nezdravé. Maso tam ovšem mají jenom z koz a ovcí.

Pokérovaného pána podobného vzhledu bych určitě na svatbu své dcery nepozval.

Pokud jde o kuchyni, nesporně máme ve srovnání s ostatním světem své specifické záliby. Pamatuji se, když někdy kolem roku 1960 nebyla k sehnání cibule- ukázalo se, že bez cibule si v české kuchyni nevíme rady.

Kmín třeba Poláci zaměňují s myšími výkaly, na druhé straně, na Balkáně zase těch druhů kmínu mají řadu a všude je najdete. V Indii jsem přihlížel v kuchyni, opět rozdíl, sever a jih, dost velký. Nejvíc se mně ptali na šafrán, zda je v Německu levnější. Ale Indové mají hlavně chilí a tím vše ostatní ztrácí na významu.

1 0
možnosti
Foto

Mně ten pán přijde ňákej divnej.

1 0
možnosti
MR

Jo a kazdy neco neji, samozrejme, nejim houby, vadim, je mi po nich tezko a nekdy i spatne, uplne jedno jaka to je houba, i po zampionech je mi zle,... to uplne nenavidim, kdyz me nekdo nuti do neceho, o cem vim, ze nemuzu, stejne tak celer, kalsicka bulva, po te vuni at uz v polevce nebo syrovy, me po nem boli hlava, ale kdyz je ho malo, velmi malo, jde to...

Druha vec je skolni jidelna a vyvarovny, ktere nekteri znas museli snaset za minuleho rezimu, zhnusili mi spoustu jidel, kapra, koprovku, apod... az po letech jsem se dostal ke skutecne, koprovce, vyborna, kapra si nikde nedam, jen doma, nesmi smrdet, musi byt vyplavany v ciste vode a nalozeny den predem, vynikajici...

1 0
možnosti
NM

Jenže o tom on přesně mluví. Že někdy někdo snědl blaf a pak tvrdí, že nemá rád houby.

0 0
možnosti
MR

Nepouzivam skoro sul, jen na trochu na maso, ale majoranka, bazalka, oregano, kmin, muskat, paprika, chilli, bazalka, pepr, hrebicek, nove koreni, skorice, vanilka, vavrin (bobkovy list), dobromysl, ....

Pak je to zammozrejme zelenina, cesnek, cibule, okurka, rajce, rapikaty celer, mrkev, papriky, porek, spenat...

Jako kazde jidlo potrebuje trochu neco jineho,...

Nevim o tom, ze by v ceske kuchyni byl vsude kmin a cesnek...

4 0
možnosti
BT

souhlas, já dávám kmín jen do brambor a na klasickou "pečeni" (kachna, koleno...), česnek tedy miluji, takže ten dávám velmi často, ale jinak jsou to hlavně nejrůznější bylinky a koření (ne směsi, ty si raději "vyrobím" sama)

1 0
možnosti
Foto

No já teda solí, pepřem, majoránkou, česnekem chilli papričkami, cibulí.

0 0
možnosti
JV

Každá kuchyně má něco typického. Myslím, že na česneku není nic špatného. Kmín je také fajn.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
BT

šafrán je opravdu hodně drahý, na druhou stranu se ho do jídla používá opravdu jen maličko... a je otázka, jak vzácný byl za časů onoho krále Jindřicha

1 0
možnosti
BT

předložit mému muži knedlík, aby se nadlábnul před rautem, tak mě velmi rychle pošle k šípku ;-D a česnek je dobrý ve všem, snad vyjma sladkých palačinek :-P

6 0
možnosti
JP

J20i13ř31í 91P91i50p68k68a

27. 7. 2020 17:33

Kmín a česnek mám rád, jsem holt úchyl..

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Vypadá jako liška na chůdách, je to však pes. Páchne navíc po marihuaně

20. května 2024

Žere ovoce a kořínky, chodí jako žirafa a je cítit po marihuaně. Co je tohle za zvíře? Přece...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

21. května 2024

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Czech Nature Photo: Tajemný snímek s pavučinami pořídil vítěz v Austrálii

15. května 2024

Mezinárodní porota si musela pozorně prohlédnout dva a půl tisíce snímků z celého světa, aby...

Chovají je ve městě i v chytrém kurníku. Čechy poblouznila slepičí horečka

18. května 2024

Premium Černé maso, zelené skořápky... A taky aplikace, které monitorují zvuky v kurníku a oznamují, jestli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vysaďte si damašskou růži. Voňavou léčivku, kterou využijete na pěstění pleti

17. května 2024

Královna květin, říká se jí. Umí opravdu potěšit, některé kultivary nadchnou i nádhernou vůní....

VIDEO: Na odpady jen jedlá soda a ocet. A můžete zapomenout na krtka

22. května 2024

Čištění zaneseného kuchyňského odpadu je jedním z nejčastějších problémů v domácnosti. Vůbec...

Chausie rozhodně nebude sedět v koutě, tato kočka nezapře divokou krev

22. května 2024

Kočičí plemeno chausie vzniklo křížením kočky bažinné (Felis chaus) s kočkou domácí. Chovatelé se...

Fascinující jsou rostliny i genetické úpravy. Umí snížit spotřebu pesticidů

21. května 2024  2:24

Nejmenší na světě jsou semena orchidejí, proto se dají ukazovat tak maximálně pod mikroskopem, to...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

21. května 2024

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...