Diskuze

Jsme posedlí česnekem a kmínem, říká kuchař Michal Hromas o české kuchyni

Jako kuchař začínal v restauračním byznysu, pak ale půl roku strávil na poušti při natáčení filmu Tobruk. Tahle zkušenost se mu vryla pod kůži. Dnes kočuje po republice a vaří pod širým nebem na svatbách, narozeninách i pohřbech. Michal „Hugo“ Hromas (44) má za sebou vlastní pořad, vydává knihu a patří mezi mistry nejnovějšího trendu ve světové gastronomii – vaření na venkovním ohni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A55d21a76m 37K22o94z38i12e17l

29. 7. 2020 21:49

44 let ten vypadá tak na 64 spíš ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jako kuchař ani trochu nevypadá. V Libyjské poušti (oázy Douz. Mout, Farafra) se takhle ale vaří, Beduini moc vody k umývání nemívají. Co jsem tam jedl, bylo opravdu dost připálené, na trvalo jistě nezdravé. Maso tam ovšem mají jenom z koz a ovcí.

Pokérovaného pána podobného vzhledu bych určitě na svatbu své dcery nepozval.

Pokud jde o kuchyni, nesporně máme ve srovnání s ostatním světem své specifické záliby. Pamatuji se, když někdy kolem roku 1960 nebyla k sehnání cibule- ukázalo se, že bez cibule si v české kuchyni nevíme rady.

Kmín třeba Poláci zaměňují s myšími výkaly, na druhé straně, na Balkáně zase těch druhů kmínu mají řadu a všude je najdete. V Indii jsem přihlížel v kuchyni, opět rozdíl, sever a jih, dost velký. Nejvíc se mně ptali na šafrán, zda je v Německu levnější. Ale Indové mají hlavně chilí a tím vše ostatní ztrácí na významu.

1 0
možnosti
Foto

Mně ten pán přijde ňákej divnej.

1 0
možnosti

Jo a kazdy neco neji, samozrejme, nejim houby, vadim, je mi po nich tezko a nekdy i spatne, uplne jedno jaka to je houba, i po zampionech je mi zle,... to uplne nenavidim, kdyz me nekdo nuti do neceho, o cem vim, ze nemuzu, stejne tak celer, kalsicka bulva, po te vuni at uz v polevce nebo syrovy, me po nem boli hlava, ale kdyz je ho malo, velmi malo, jde to...

Druha vec je skolni jidelna a vyvarovny, ktere nekteri znas museli snaset za minuleho rezimu, zhnusili mi spoustu jidel, kapra, koprovku, apod... az po letech jsem se dostal ke skutecne, koprovce, vyborna, kapra si nikde nedam, jen doma, nesmi smrdet, musi byt vyplavany v ciste vode a nalozeny den predem, vynikajici...

1 0
možnosti

Jenže o tom on přesně mluví. Že někdy někdo snědl blaf a pak tvrdí, že nemá rád houby.

0 0
možnosti

Nepouzivam skoro sul, jen na trochu na maso, ale majoranka, bazalka, oregano, kmin, muskat, paprika, chilli, bazalka, pepr, hrebicek, nove koreni, skorice, vanilka, vavrin (bobkovy list), dobromysl, ....

Pak je to zammozrejme zelenina, cesnek, cibule, okurka, rajce, rapikaty celer, mrkev, papriky, porek, spenat...

Jako kazde jidlo potrebuje trochu neco jineho,...

Nevim o tom, ze by v ceske kuchyni byl vsude kmin a cesnek...

4 0
možnosti

souhlas, já dávám kmín jen do brambor a na klasickou "pečeni" (kachna, koleno...), česnek tedy miluji, takže ten dávám velmi často, ale jinak jsou to hlavně nejrůznější bylinky a koření (ne směsi, ty si raději "vyrobím" sama)

1 0
možnosti
Foto

No já teda solí, pepřem, majoránkou, česnekem chilli papričkami, cibulí.

0 0
možnosti

Každá kuchyně má něco typického. Myslím, že na česneku není nic špatného. Kmín je také fajn.

7 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

šafrán je opravdu hodně drahý, na druhou stranu se ho do jídla používá opravdu jen maličko... a je otázka, jak vzácný byl za časů onoho krále Jindřicha

1 0
možnosti

předložit mému muži knedlík, aby se nadlábnul před rautem, tak mě velmi rychle pošle k šípku ;-D a česnek je dobrý ve všem, snad vyjma sladkých palačinek :-P

6 0
možnosti

J28i52ř69í 28P90i72p74k55a

27. 7. 2020 17:33

Kmín a česnek mám rád, jsem holt úchyl..

5 0
možnosti