- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ta slova, která uvádíte, jsou mi lhostejná, hlavně když je zboží kvalitní. Kromě toho bych byl pro místní či regionální chovy a pěstírny. Takový sedlák by si nedovolil dodat na trh špatné zboží. Pokud by mu kontrola prokázala, že jde o šmejd, přišel by o renomé a nejspíš by zkrachoval. Bylo by to o něco dražší, ale kvalita potravin by se zvedla. Jediný problém - cena, ale většina by si kvalitu zaplatila. Řetězce berou cokoliv, hlavně když je to levné, takže by musely víc sázet na kvalitu.
To platilo v době, kdy byla doprava drahá. Nyní je doprava i přes spotřební daň levná (na mezinárodní dopravu je přitom bůhvíproč 0 procent DPH, takže za dopravu Praha - Mikulov zaplatíte víc, než za dopravu Praha - Drasenhofen). Takže kdo zklame v určité části trhu, tak holt bude dodávat jinam. A kolik už bylo afér s masem v marketech, hypernova, albert i jiné. A výsledek? Lidé tam stále maso nakupují.
jj, lide chteji vyzkouset neco noveho, gurmanskeho. Ale, nejdriv musi umrit jehnatko.
Nejsem zadnej vegetarian, ale bezte si ho nejdriv sami podriznout, nez si na nem smlsnete. To je same jehneci, teleci, kvalitka. Alespon ty deti od zvirat, lidi, nezerte.
Jaký je rozdíl mezi zabitím mláděte a dospělého jedince?
za chvíli budou pojmy "regionální" a "farmářské" na podobné úrovni, jako když je dneska všude všechno "babiččino"... tím nechci nijak hanit nebo shazovat domácí produkty, jen se z toho prostě stane další značková záležitost, tudíž to půjde do... domyslete si dle momentální nálady
Dříve to fungovalo běžně, mléko a máslo dodávala nejbližší mlékárna, chléb a rohlíky nejbližší pekárna, maso a uzeniny nejbližší masokombinát, pivo místní pivovar, zase objevujeme něco nového pod sluncem, nic se nemuselo tak dlouho skladovat v centrálních skladech a plnit přísadami pro udržení trvanlivosti a převážet napříč celou republikou...
ted je to snad jinak,vozí se jenom značkové speciality,jako pivo Plzeň a pod.
Jako jo, fandím tomu že, ale na slova regionální, sezónní a farmář začínám být alergický.
A pritom je nejlepsi smetana z kunina :))