Diskuze

Jehněčí maso, zelí, kapusta, klobásky. Regionální potraviny bodují

Jehněčí maso se opět vrací na jídelníček. Na Valašsku, kde se chovají ovce, má jeho využívání dlouhou tradici. Lidé si mohou navíc koupit čerstvé maso přímo od místních farmářů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

Ta slova, která uvádíte, jsou mi lhostejná, hlavně když je zboží kvalitní. Kromě toho bych byl pro místní či regionální chovy a pěstírny. Takový sedlák by si nedovolil dodat na trh špatné zboží. Pokud by mu kontrola prokázala, že jde o šmejd, přišel by o renomé a nejspíš by zkrachoval. Bylo by to o něco dražší, ale kvalita potravin by se zvedla. Jediný problém - cena, ale většina by si kvalitu zaplatila. Řetězce berou cokoliv, hlavně když je to levné, takže by musely víc sázet na kvalitu.

0 0
možnosti
PO

To platilo v době, kdy byla doprava drahá. Nyní je doprava i přes spotřební daň levná (na mezinárodní dopravu je přitom bůhvíproč 0 procent DPH, takže za dopravu Praha - Mikulov zaplatíte víc, než za dopravu Praha - Drasenhofen). Takže kdo zklame v určité části trhu, tak holt bude dodávat jinam. A kolik už bylo afér s masem v marketech, hypernova, albert i jiné. A výsledek? Lidé tam stále maso nakupují.

0 0
možnosti
FL

jj, lide chteji vyzkouset neco noveho, gurmanskeho. Ale, nejdriv musi umrit jehnatko.

 Nejsem zadnej vegetarian, ale bezte si ho nejdriv sami podriznout, nez si na nem smlsnete. To je same jehneci, teleci, kvalitka. Alespon ty deti od zvirat, lidi, nezerte.

1 1
možnosti
MN

Jaký je rozdíl mezi zabitím mláděte a dospělého jedince?

0 1
možnosti
TT

za chvíli budou pojmy "regionální" a "farmářské" na podobné úrovni, jako když je dneska všude všechno "babiččino"... tím nechci nijak hanit nebo shazovat domácí produkty, jen se z toho prostě stane další značková záležitost, tudíž to půjde do... domyslete si dle momentální nálady

2 0
možnosti
SR

Dříve to fungovalo běžně, mléko a máslo dodávala nejbližší mlékárna, chléb a rohlíky nejbližší pekárna, maso a uzeniny nejbližší masokombinát, pivo místní pivovar, zase objevujeme něco nového pod sluncem, nic se nemuselo tak dlouho skladovat v centrálních skladech a plnit přísadami pro udržení trvanlivosti a převážet napříč celou republikou...

11 0
možnosti
MK

ted je to snad jinak,vozí se jenom značkové speciality,jako pivo Plzeň a pod.

0 3
možnosti
JS

J32a61n 94S13o84u48k15u66p

11. 7. 2013 18:32

Jako jo, fandím tomu že, ale na slova regionální, sezónní a farmář začínám být alergický.

11 0
možnosti
FL

A pritom je nejlepsi smetana z kunina :))

0 0
možnosti