Dobře se najíst i v divočině se rovná téměř zázraku. Ilustrační snímek. | foto: Shutterstock

Malá krkonošská firma krmí výletníky v Himalajích, Grónsku i Nové Guinei

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Před lety jsme do hor tahali konzervy, polévky v prášku a instantní nudle. To je pryč. Dnes se v přírodě najíme chutně, skoro jako v solidní restauraci, píše redaktor magazínu Víkend DNES.

Aby dávné „šmakulády“ byly v přírodě poživatelné, museli jsme je složitě dotvářet v ešusu. Pak nastoupila éra speciální expediční stravy zalévané horkou vodou. Směsi barevných prášků a tuku nás sice zasytily, ale chutnaly jako Mendělejevova soustava chemických prvků. Dnes si v horách běžně dávám guláš, kuřecí křidélka na medu nebo třeba hovězí na tymiánu. Nemusím do hospody, stačí si na treku jen ohřát sáček se sterilovaným outdoorovým jídlem. Nad ohněm to voní skoro jako v opravdové restauraci.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se