Diskuze

Jsme na kolenou, pomoc je nulová, stěžují si hospodští na Slovensku

Slovenští restauratéři doufali, že i po zpřísnění koronavirových omezení budou moci mít otevřeno alespoň pro zákazníky, kteří jsou očkovaní nebo prodělali onemocnění covid-19. Po vyhlášení uzávěry ale mohou opět jen vydávat jídlo přes okénko nebo ho rozvážet. To podle nich ale nepředstavuje dostatečnou kompenzaci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DA

No jo To je riziko podnikání. Oni si to představovali tak, že zisky jsou soukromé a riziko státní ? Že se jim bude platit z daní všech? Kolik lidí skončilo bez práce a muselo si najít nové zaměstnání. nárok na podporu v nezaměstnanosti si snad můžou uplatnit, jako každý jiný ne?

2 6
možnosti
JV

J58a63k58u16b 60V35a34š30k89o

25. 11. 2021 23:22

To, že ti někdo zakáže podnikat, tak opravdu není pouhé riziko podnikání.

6 3
možnosti
JB

J63i51ř77í 56B17e19r64g19e56r

25. 11. 2021 21:13

Zavřít hospody nestačí, je potřeba hlavně zavřít hostinské. Jinak tady pořádek nebude.

0 2
možnosti
MT

No ale tak je i hodne obycejnych lidi za poslednich 30let, kdyz prijdou o praci, dokonce i o strechu nad hlavou prijdou. Nestesti nechodi po horach ale po lidech..

0 0
možnosti
VR

No timto podrazem na ockovane tu svou tristni proockovanost nezlepsi. Byt Slovakem, tak to co ted slovenska vlada predvedla, vykaslal bych se na veskere ockovani, i kdybych se puvodne na ockovani chystal.

1 0
možnosti
LU

Pre nezaočkovaných začal lockodown už pred týždňom a bude trvať do konca roka. Lockdown pre všetkých je v trvaní 2 týždňov, všetko bude záležať na počte nakazených v nemocniciach.

Slovenský epidemiológovia zareagovali na odporúčanie WHO, ktoré sa vyjadrilo o falošnom presvedčení o imunite zaočkovaných Európanov.

0 0
možnosti
LU

Majú to ťažké, štát im pomáhal vo výške 80%. Je to ich svedomie, že priznávali pre zamestnancom do odvodov a daní vo výške minimálnej mzdy ostatné čierne peniaze dostávali zamestnanci keš na ruku. Väčšina z nich mala od začiatku podnikania aj 30 rokov stratu neodvádzali dane.

Ak by boli poctivý 80% plat pre zamestnancov by nebol problém, a takisto dorovnanie zisku pre podnikateľa vo výške 80% bez pohnutia prsta.

6 0
možnosti
Foto

Zkuste se podívat na tu mapku na Bosnu a Herzegovinu ( napíchanost asi 25%)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
PN

Tak prodat suv, propustit zamestnance a začít makat

3 11
možnosti
TT

Možná by měli začít přesvědčovat hosty, aby se nechali očkovat, jinak budou tohle mít každý rok.

8 13
možnosti
JN

Já teda nevím, jak jim to pomůže. Zeman má tři dávky a covídka.:-P

1 1
možnosti
JJ

Na Slovensku očkování propagovala Čaputová, proto mají naočkovaných pod 50%.

7 10
možnosti