Diskuze

Před měsícem se mu všichni smáli. Teď je rubl zpět na předválečné úrovni

Krátce po počátku ruské invaze na Ukrajinu se zdálo, že rubl je mezi měnovými investory odepsaným aktivem. Sankce vůči Kremlu ho totiž postupně srazily až na úplné dno. Jeden americký dolar se obchodoval i za 121,5 rublu. To vše je pryč a ruská měna v posledních dnech vehementně posiluje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Taky na to cumim, je dokonce vyssi nez kratce pred valkou. Neco musi ten "uzasny" Zapad delat spatně anebo firmy, korporace a instituce podvadi.

0 0
možnosti

Maslím, že sankce působí, za chvíli budeme žebráci.

1 0
možnosti
PL

P97e90t29r 69L86a82n64g69e21r

11. 4. 2022 13:15

Ono to tak horké nebude, právě se dívám na směnné kurzy vůči koruně nákup 13,87 Kč prodej 41,42 Kč tak to hovoří samo za sebe.

0 0
možnosti
RD

A za měsíc se všichni budou smát zase.

0 0
možnosti
Foto

A kdo říká, že se rublu nikdo nesměje dál? Je to v podstatě bezcenná měna jednoho zločineckého režimu. Kdo by asi tak chtěl dobrovolně spořit v rublech? Nebo v nich obchodovat v mezinárodním měřítku? Každý si pochopitelně vybere euro, dolar, švýcarský frank, libru, jen. Určitě ne rubl.

2 0
možnosti
KN

České přísloví říká: "Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe;-)"

Tak se ptám autora jla- to už je fakt konec8-o?

2 0
možnosti
JF

S rubly nemůže téměř nikdo obchodovat. Ti kteří s nimi skutečně obchodují, tak činí na velmi odlišných úrovních.

3 0
možnosti
Foto

Rusko má systém podobný ČSSR v okupačních letech 1948- 1989. Kurz Kčs byl určen státem, nebyla volně obchodovatelná. Tuzexové bony na Kčs byly vekslovány po 5 obyčejných Kčs. Dolárky a eura si každý Rus schová na lepší časy.

4 0
možnosti
MB

Dává to smysl, když Rusové budou za dolary a eura dávat podobné poukázky v pevném kurzu 80 tuzexových rublů za dolar; a tyto poukázky vezmou západní obchodníci na zaplacení ropy a plynu. Pak bude zájem o tyto "bony" v přesně daném objemu, ale nic víc, a rubl tím ztrácí směnitelnost.

0 0
možnosti
DR

Kurz je v podstate primo narizen rusaky. Ze hykaji kremloboti blahem ok, ale uz to zerou i novinari.

8 0
možnosti
MS

To je slovník inteligenta :-) On je větší problém ten, že do rublu už zase jdou i investoři (stačí číst článek).

3 3
možnosti
MS

Tak... ona evropská ekonomika totálně pokřivená dotacema v principu taky není žádnej zázrak. Důležitý bohužel je to, že Rusko si samo dokáže doma zatopit, vyrobit pohonnè hmoty a dostatek jídla. My můžeme mít kurs měny jakej chceme, ale bez ruskýho plynu a ropy se nehnem, pokud by Rusáci omezili dodávky, tak půjde ekonomika brutálně dolů a pak bychom se dost možná smát přestali. Dokud z té Ukrajiny nevypadnou a situace se neuklidní, může nám ten posměch hidně zhořknout.

9 1
možnosti