Finský pivovar Rock Paper Scissors prodává pivo s prezidenty Donaldem Trumpem a Vladimirem Putinem na etiketě. (14. července 2018) | foto: AP

Řešme to jako dospělí! Finský pivovar karikuje Putina s Trumpem

  • 0
Dost hloupostí, pojďme raději na pivo! Finský pivovar Rock Paper Scissors Indie Brewery si utahuje ze setkání Donalda Trumpa s Vladimírem Putinem. Karikatury státníků vytiskl na etikety svého speciálního ležáku, který poslal i na obě ambasády.

Příliš vyhrocené a příliš vážné. Tak to pojďme odlehčit. Finský pivovar se chopil ve správnou chvíli politického setkání státníků Trumpa s Putinem, aby na chvíli destabilizoval pivní kulturu v zemi.

Povedlo se. Deset tisíc lahví svého ležáku pivovar prodal jen za pár dní od chvíle, kdy na trh 11. června svůj pivní speciál uvedl. Zákazníky upoutal především výtvarným zpracováním lahví. Vypůjčil si tváře slavných prezidentů a znázornil je na etiketě. Karikatury Trumpa a Putina na ní spolu hrají dětskou hru kámen, nůžky, papír. Pak stačilo doplnit slogan „Pojďme to urovnat jako dospělí!“ a vesele se dívat, jak lahve mizí z regálů.

Aby pivovar události neponechal náhodě, vyslal svůj pivní pozdrav také na ambasády obou zemí v Helsinkách, kde se oba největší státníci planety v pondělí za značného zájmu médií setkali.

Do kampaně zahrnul navíc trička, kávu a další předměty s designem, švejkovsky glosujícím setkání státníků v Helsinkách.

„V Helsinkách stojíte před složitým rozhodováním; víme, že musíte řešit spory. A právě v tom jsme nejlepší, takže si pamatujte... vždycky věci můžete řešit jako dospělí, s Rock, Paper, Scissors,“ podpořil pivovar limitovanou kolekci na Twitteru.

„Několik dobrých piv může pomoci při každém jednání,“ sdělil ředitel pivovaru Samuli Huuhtanen britskému Sky News s tím, že firma něco o řešení problémů ví a toto tajemství by nemělo být ukryto před Putinem a Trumpem.

Ke svému zviditelnění Trumpovu přítomnost v zemi už využil nedávno také skotský pivovar Wellpark Brewer při propagaci svého nejprodávanějšího ležáku v zemi Tennent’s Lager. „Mrňavé plechovky pro mrňavé ruce,“ hlásal slogan z reklamy. Ta zobrazuje ruku, která sahá po nové plechovce piva s objemem 330 mililitrů. Manžetové knoflíčky na košili s americkou vlajkou a mnohé mediální karikatury Trumpových malých rukou nenechávají nikoho na pochybách, čí ruce měl autor sloganu na mysli. 

Ostře sledované setkání Trumpa s Putinem se odehrálo v pondělí poté, co ruský prezident přijel (možná úmyslně) zhruba o půl hodiny později. Nic zásadního však zatím oba muži neřekli. (čtěte ŽIVĚ: Trump jedná o samotě s Putinem, pochválil ho za fotbalový šampionát)