Diskuze

Americký National Geographic propustil všechny stálé redaktory, šetří náklady

Redakce populárně-naučného měsíčníku National Geographic ve Washingtonu D. C propustila všechny zbývající stálé redaktory, píše portál CNN. Důvodem mají být úspory. Podle vyjádření zástupců magazínu se čtenářů propouštění nijak negativně nedotkne, někteří autoři zůstávají i nadále a časopis má dál vycházet každý měsíc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V době nových médií bohužel čtenost tištěného prudce klesá.Hlavne je to zbytná položka takže ten kdo chce přejde na nové média a ušetří na nezbytnosti.

1 0
možnosti

Nevim jak to maj s timhle v USA, ale u nas by si udelali zivnostnak a zamestnali by je ma swartze :D

0 0
možnosti
DB

NG odebírám od doby, kdy u nás začal vycházet a většina článků jsou překlady z americké verze. Za to bude určitě domovská redakce také dostávat podíl. Překvapuje mě, že celosvětový časopis propouští 19 nejpodstatnějších lidí pro svůj obsah.

Po obsahové stránce mi přijde, že trpí už delší dobu. Už nedokáží například psát o zvířatech, ale vždy jen o nějak "ohrožených" zvířatech.

1 0
možnosti
MB

To nejcennější pro skutečnou firmu je mít kvalitní lidi. Dát jim prostor pro práci, kterou jistě i "pouhých" 1.8 milionu předplatitelů bohatě zaplatí. Jenomže je vlastník nenažranej, takže je rozpráší. Nestydatost.

9 0
možnosti
JH

J66a77n 59H26r22u80b33e65š

13. 7. 2023 23:22

To je nesmysl. Jestli tím myslíte "nenažranost" WD, tak zkuste vysvětlit, proč by sežral ausgerechnet NG, když ostatní společnosti, které WD patří, fungují v pohodě. Potíž je v tom, že NG si nastavil laťku až příliš vysoko. Vysoká kvalita - vysoké náklady. Když pak lidi začnou kvůli poklesu výkonu ekonomiky šetřit a exkluzivní časopis vyřadí ze svého spotřebního koše, můžete náklady snížit buď na úkor kvality, nebo na úkor zaměstnanců. Propouští zaměstnance - a ono to dopadne tak, že ta kvalita pak zákonitě půjde dolů taky.

0 0
možnosti

No citovaný Greško se asi vrátí do Ruska, ovšem co ostatní?

0 0
možnosti
JH

Ani jsem nevěděl, že Walt Disney vlastní National Geographic. Ta společnost už opravdu vlastní všechno

9 0
možnosti
Foto

Ano již delší dobu ji vlastní

0 0
možnosti
MS

Měl by se inspirovat Michelinem - když chce být stát v NG, ať platí.

4 1
možnosti