Diskuze

Americké volby hýbou burzou. Akcie posilují, trh sází na pat Kongresu

Americké akcie ve čtvrtek zpevnily počtvrté za sebou. Investoři sázejí na to, že demokraté nezískají většinu v americkém Senátu. Znamenalo by to pro ně, že by v rozděleném Kongresu nebylo snadné prosadit jakoukoli zásadní změnu, například zpřísnění regulace nebo zvýšení daní firmám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Autor očividně nechápe, že dollar jde do kytek a proto jdou akcie nahoru. Říká se tomu hyperinflace. Stačí se podívat na vývoj akciového trhu ve Venezuele nebo Výmarské republice.

0 10
možnosti
RB

Akcie nejdou nahoru kvůli Dollaru, ale ve finále hlavně proto, ze mnoho firem dokáže zásadním zvyšovat dlouhodobě příjmy a zisky, které jsou potom schopny reinvestovat.

3 0
možnosti
JK

J53a31n 22K40o76l54a56r

6. 11. 2020 10:13

Kdyz se to tak vezme, tak je to vlastne docela dobre vychodisko z cele te situace. Biden president - to by mohlo trochu zklidnit "emoce". A rebublikansky senat - takze levicacke experimenty se konat nebudou.

9 0
možnosti
JS

J50a12n 81S64t17e20h20l78i60k

6. 11. 2020 10:28

Ano američané vyvažují . Zustane při starém. Paradoxně jsem poslouchal v televizi amerického ekonoma , že doufal že to dopadne jinak . Trump by zustal prezidentem , ale senát by dostal pod palec demokraté. To by umožnilo větší fiskální stimuly a Trump by se nechtěl zapsat jako brzda ekonomiky . To teď asi nedopadne jak píšete . Senátoři budou korigovat investiční balíčky . A v článku zmiňovaný Fed už nemá jak pomoci , stejně jak v EU centrální banka. Ale amerika má vyhodu v decentralizované daňové soustavě. Ta zajištuje levné zdroje , narozdíl od evropy která je zdaňuje. Uvidíme jak to dopadne s emisními povolenkami v USA . To by mohlo být hodně velký ekonomický problém pro USA pokuď je demokraté protlačí .

6 0
možnosti