Trumpův floridský resort Mar-a-Lago (27. listopadu 2016) | foto: AP

Kaviár podávaný s plastovými lžícemi naštval návštěvnici Trumpova klubu

  • 39
Mar-a-Lago, resort a soukromý klub amerického prezidenta Donalda Trumpa, sklidil kritiku za servírování kaviáru s plastovými lžičkami. Na příspěvek jedné z návštěvnic, která se o svůj zážitek podělila na sociální síti Instagram, upozornil britský server Independent.

„Bílý dům jihu“ či „zimní Bílý dům“. Tak nazývá americký prezident Donald Trump své luxusní sídlo na Floridě nedaleko Palm Beach. Za členství v soukromém klubu Mar-a-Lago zaplatí zájemci asi dvě stě tisíc dolarů (asi pět milionů korun), což je dvakrát více než před Trumpovým vítězstvím v prezidentských volbách. 

Ročně přijme spolek přibližně jen dvacet až čtyřicet nových členů. Mezi těmi stávajícími jsou významní šéfové energetických společností či realitní magnáti. 

Od takového místa očekávají jeho návštěvníci profesionální přístup ve všech směrech. O to víc jednu z návštěvnic restaurace v luxusním resortu překvapilo, že personál servíroval kaviár s plastovými lžičkami, upozornil server Independent

Důvodem pobouření však nebylo to, že se jedná o neekologickou variantu příboru, nýbrž že je plast málo luxusní.

„Nerada to dělám, ale tohle je ostuda. Nemůžete servírovat kaviár plastovými lžičkami. Prosím, nabízejte ho se speciálními perleťovými lžíčkami,“ napsala návštěvnice Maria Rogersová pod fotografii, kterou sdílela na sociální síti Instagram.

Její pohoršení sdíleli i další uživatelé: „Cibule na fotce je špatně nakrájená, kdo chce jíst tak velké kusy? V takovém podniku, kde vstupenka na gala pro pár stojí 250 tisíc dolarů (přes pět milionů korun, pozn. red.), by vše mělo být dokonalé,“ zněl jeden z komentářů. 

21.ledna 2018 v 16:19, příspěvek archivován: 24.ledna 2018 v 17:30

Možná pro někoho znamenají plastové lžičky v rezidenci Donalda Trumpa konec světa, avšak většinu lidí situace spíše pobavila. „Díky bohu, že jste tu hroznou noční můru přežila,“ rýpl si jeden z uživatelů Instagramu. 

Trump letos strávil sto dní ve svých resortech, vládu to stálo miliony

Resort Mar-a-Lago koupil Donald Trump v roce 1985 za 10 milionů dolarů (skoro 205 milionů korun). Luxusní zámek nejprve využíval jako své vlastní sídlo, po deseti letech ho však nechal předělat na soukromý klub, který sám nadále využívá. V historii zde přijal mnoho významných hostů, jako například již zesnulého zpěváka Michaela Jacksona, zpěvačku Celine Dion či moderátorku Oprah Winfreyovou. Budova byla postavena mezi lety 1924 a 1927, dnes je chráněnou Národní památkou.