Diskuze

Místo saké raději pivo nebo whisky. Japonci ztrácejí zájem o národní nápoj

Spotřeba saké, alkoholického nápoje, který se vyrábí z fermentované rýže namočené ve vodě, v Japonsku výrazně klesá. Může za to rostoucí rozmanitost výběru alkoholu a kopírování západní spotřebitelské kultury.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J51i56ř93í 54P11a54j14k

6. 3. 2023 12:11

Ochutnejte saké a okamžitě pochopíte důvod. Ochutnal jsem jednou a kvalitní značku. Je to.... prostě strašné

0 0
možnosti
SR

Bol som v Japonsku naposledy v lete a je tam dosť veľký boom s kórejským soju alkoholom a kórejskou pop kultúrou. To isté sa deje aj samozrejme v USA a Európe, ale čakal som, že Japonsko bude trochu imúnne, predsa len je to menej otvorená spoločnosť.

0 0
možnosti

Zo všetkých saké má najradšej Bourbon.

0 0
možnosti
Foto

Saké považuji za opravdu "málo dobré". Ochutnal jsem několik značek a ne, raději knihu.

0 0
možnosti
RO

Správné saké má složení: rýže, voda. Mně to docela "chutná" - v uvozovkách proto, že spíš než o chuti je to o všem ostatním: japonské kultuře, historii atd. :-)

2 0
možnosti
PM

Takže je to spíše taková “kulturně společenská” póza?��

4 0
možnosti