ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Home office je brzda kariéry, mezi zaměstnanci roste napětí, říká průzkum

  • 324
Podle nejnovějšího průzkumu mezi americkými zaměstnanci roste napětí mezi dvěma skupinami zaměstnanců. Týká se těch, kteří se po covidu vrátili do kanceláře, a jedinců nadále pracujících z domova. Téměř tři čtvrtiny jeho respondentů totiž uvedly, že by firmy měly platit zaměstnancům v kanceláři více než jejich kolegům na home office.

Průzkum zpracovávala společnost GoodHire a dotazovala se 3 500 lidí. Informaci přinesl portál Bloomberg.

Dvě třetiny dotazovaných zaměstnanců se také obávají, že manažeři považují pracovníky na plný úvazek pracující na dálku za línější. Zároveň je třetina respondentů ochotna dát výpověď nebo si začít hledat novou práci, pokud by se museli vrátit do kanceláře na plný úvazek.

Téměř šest lidí z deseti se také bojí, že je vyloučí z důležitých týmových schůzek a projektů, pokud nebudou trvale přítomni v kanceláři. Většina lidí si také myslí, že zaměstnanci pracující z domova budou v případě poklesu ekonomiky více ohroženi ztrátou zaměstnání.

Oba tábory, tedy ti v kancelářích i na home office, se ale vzácně shodují v jedné důležité věci: práce na dálku pravděpodobně přibrzdí jejich kariéru.

Výjimeční zůstanou na home office. Musk promluvil k pracovníkům Twitteru

„Průzkum obsahuje několik údajů poukazujících na to, že mezi těmito dvěma skupinami může docházet k rostoucímu konfliktu,“ řekl v prohlášení Max Wesman, provozní ředitel společnosti GoodHire. „Všichni dotazovaní souhlasí s obecným faktem, že pracovníci v kanceláři budou mít více výhod a kariérních příležitostí než jejich kolegové pracující na dálku,“ dodal.

Mnohé americké společnosti, zejména banky, totiž přistoupily po konci epidemie k tvrdšímu postupu, pokud jde o návrat zaměstnanců do kanceláře, alespoň na částečný úvazek.

„Údaje ukazují, že je před námi ještě dlouhá cesta, zejména ve velkých městech, kde mnozí stále pracují na dálku alespoň několik dní v týdnu,“ uzavřel podle Bloombergu Wesman.