Diskuze

Schizofrenie tropického ráje. Bora Bora láká turisty, nesmí jich být ale moc

Vyhledávané souostroví Bora Bora si neví rady, co si počít s turisty. Na jednu stranu je Francouzská Polynésie závislá na příjmech z turistického ruchu, příliš velký počet turistů, kteří sem přijíždějí obrovskými výletními loděmi, ale tamní přírodě nepomáhá. Mezi ochranou životního prostředí a zisky se tak hledá křehký kompromis. „Chceme zachovat obraz Bora Bora jako klidného místa,“ zní ze souostroví.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RZ

Na Bora Bora jsou i levné hotely kde se bez problémů ubytujte. Jakkoli to vypadá velmi draze a obtížně dá se tam dostat za rozumné peníze. Ale upřímně se mi více líbila Morea jakkoliv je Bora Bora nádherná a fotogenicka.

2 0
možnosti
AF

Jednou bych se tam chtěla podívat, Francouzská Polynésie mě láká už přes 20 let. Tak snad někdy...

0 0
možnosti
PM

Tam se chci hrozně podívat, ale je to hodně daleko a bohužel se tam létá jedině přes USA a to je problém pro přítelkyni (je z Brazílie a i kvůli přestupu potřebuje vízum). Jinak ten zákaz výletních lodí mě přijde jako dobrý nápad. Ten turista co tam je na pár hodin stejně moc neutratí, hotely tam ale stojí 10 a víc tisíc Euro na týden tak je lepší bojovat za zachování té exkluzivity, protože ten příjem je mnohem vyšší.

4 0
možnosti
JH

Dá se letět východní cestou přes arabáše (typicky Dauhá) a Nový Zéland. Přítelkyně se na Nový Zéland dostane i přímo z Brazílie přes Chile.

0 0
možnosti