Diskuze

Nemocné bankovky. Jihokorejci posílají do karantény kromě lidí i peníze

Jihokorejská centrální banka pošle na dva týdny do karantény bankovky, aby z nich odstranila případné stopy koronaviru. Některé dokonce spálí, informovala v pátek agentura Reuters. Centrální banka chce tímto opatřením omezit šíření nemoci COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Tak pálit budou určitě silně poškozené kusy. Jinak jim na tu desinfekci stačí silná dávka O3 a nebo výkonné UV-C lampy, což není nic náročného. Již nějakou dobu všechny zásilky z Číny preventivně ošetřuji silnější dávkou O3, což nemá šanci žádný živý organismus přežít.

0 0
možnosti
LM

Uložení peněz na týden na suchém místě je určitě nedezinfikuje. Spálení je zase přehnaná reakce. Počkal bych na přesnější zprávy.

Jisté je, že celá planeta má bankovky převážně z bavlny - jde v podstatě o placaté hadříky. A v těch se drží všechno. Ne náhodou se doporučuje pracovat se všemi penězi jako s kontaminovanou věcí. A nejen s peníze - i klávesnice, mobily atd.. jsou kontaminované fekáliemi. ;-)

0 0
možnosti

Pockat, ale nedavno se tu psalo ze si mamedomu nachystat mesicni prijem v malych bankovkach...

To jako ted vsem co se pripravili hrozi spaleni mesicniho prijmu?

1 0
možnosti
LJ

A co jednorázové respirátory? Nestačilo by je po použití hodit na 15minut do napařovacího hrnce pod pokličku a pak usušit? Pak by každému stačil jeden dva kousky na delší dobu ;-)

1 0
možnosti
MC

Respirátor asi pár dní vydrží, když se používá občas. Tam bych tipoval, že se prostě ucpe a pak se nedá tak dobře dýchat, to asi párou nevyřešíte. A možná by se tím i poškodil a pak neměl tu účinnost.

0 0
možnosti
JS

A teď nevím, panikaří nebo s tím už mají více zkušeností než my a pak jsou naše opatření neskutečně podceněná...

4 0
možnosti
JU

Tak v Číně již tak 14 dní pálí... Tyto informace se již objevily (i CNN) . A že Čína má zkušenosti s dezinfikaci bankovek (sars) , tentokrát jim to udajne nezabírá...

4 1
možnosti