Výrobce kosmetiky Becca se omluvil za počítačově barvenou úpravu fotografie k...

Výrobce kosmetiky Becca se omluvil za počítačově barvenou úpravu fotografie k řadě Skin Love. | foto: Becca Cosmetics

Kosmetická značka změnila ve photoshopu barvu kůže. Nařkli ji z rasismu

  • 112
Kosmetická značka Becca ve své kampani pro kolekci Skin Love upravila fotku rukou tak, aby odstíny kůže lépe seděly k jejím výrobkům. Poté, co tento krok na sociálních sítích vyvolal diskuzi o rasismu, se společnost omluvila. Upravenou fotku pak nahradila reálnou.

Kosmetická značka Becca se omluvila poté, co v rámci své kampaně zveřejnila fotku, na které představuje 40 odstínů make-upu rozetřených na čtyřech ženských pažích. Na obrázku by nebylo nic špatného, kdyby ruce neupravila ve photoshopu tak, aby jejich barva lépe seděla novým výrobkům. Na svém serveru o tom informoval britský deník Independent. 

Lidé na sociálních sítích si nepřirozeně vypadajících odstínů rukou všimli. Ani jedna z nich totiž neměla světlejší dlaň, což je u tmavších tónů kůže zcela normální. Místo toho měla dlaň i paže jednu totožnou barvu. „Vážně Becca odmítla najmout na focení kampaně ženy tmavé pletí? Místo toho jen ztmavila světlou ruku. Podívejte se na ty tmavé dlaně,“ psala jedna z uživatelek Twitteru. „Myslíte si, že jsou ženy tak hloupé?“ psala druhá uživatelka.

08.srpna 2018 v 23:15, příspěvek archivován: 15.srpna 2018 v 11:54

Do you think women are stupid? @BECCA_COSMETICS https://t.co/E7EmGXEpqb

Jak později společnost sama přiznala, místo toho, aby najala modelky čtyř různých ras, světlou ruku jen ztmavila ve photoshopu. „Přiznáváme, že jsme snímek upravili a hluboce se za pochybení omlouváme,“ stálo v příspěvku na sociální síti.

„Děkujeme všem, kteří sdíleli zpětnou vazbu na naši fotku. Slyšíme vás a jsme i nadále odhodlaní reprezentovat Becca krásky,“ napsala značka na Twitter a následně i na Instagram. „Abychom to dokázaly, nafotili jsme snímky znova. Tentokrát s reálnými ženami,“ dodala.

10.srpna 2018 v 04:43, příspěvek archivován: 15.srpna 2018 v 11:53

Thanks to everyone who shared feedback on our recent arm swatch image, we hear you and want you to know that we remain committed to continually representing our inclusive BECCA Beauties. To demonstrate this commitment, we’ve re-shot with real girls from the BECCA office. https://t.co/Vl9rQO0u90