Diskuze

Obsah není zadarmo. Austrálie přijala zákon o platbách za zprávy na síti

Australský parlament ve čtvrtek schválil zákon, který má přimět digitální platformy, jako je Google nebo Facebook, aby platily mediálním podnikům za využívání jejich zpravodajského obsahu. Na základě nového zákona se Austrálie stane první zemí, kde vládní arbitr stanoví sazby, jaké mají technologičtí giganti platit, pokud vyjednávání s jednotlivými mediálními společnostmi skončí neúspěchem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P32e98t50r 24V86o24ň17k69a

25. 2. 2021 23:13

JJ zase je to postavené celé na hlavu, obchodník bude platit pekárně za to, že si lidé u něj kupují pečivo té pekárny. Pekárna dostane zaplaceno za pečivo a ještě zinkasuje obchodníka za to, že jí zajistil odbyt jejího pečiva.RvRv;-O;-O

0 0
možnosti
TB

"vládní arbitr" určí senu za něco, na čem vydělává především médium a sociální síť bude povinna si toto nic koupit. Opravdu logické.

1 0
možnosti
MU

Naopak! Vydavatelé inkasují z reklam, tak by se měli podělit. Proč má provozovatel platit za uživatele? Platí snad České dráhy za to, že jejich vlaky jezdí lidé do práce a vytvářejí tak zisk?

2 0
možnosti
MJ

M86a90t53ě23j 35J16e36n77č

25. 2. 2021 14:14

Ono tady jde (asi, články tady nejsou informacemi nabité, ale něco podobného se řešilo ve Španělsku a Německu) o zobrazení nadpisu a perexu v google news a podobných službách, kdy často čtenářům toto stačí a na stránku se neprokliknou, tím pádem žádné zobrazení reklam. Za mě tedy pokud někomu stačí perex tak článek asi nestojí za přečtení a platba za toto je nesmyslná, ale vydavatelé jsou zřejmě opačného názoru.

0 0
možnosti