Diskuze

Brýle pro rozšířenou realitu od Apple narazily na potíže. Omezuje se výroba

Společnost Apple byla nucena výrazně snížit odhad výroby brýlí pro rozšířenou realitu Vision Pro kvůli složitému designu a potížím při výrobě. Navíc Apple odložil i plány na cenově dostupnější verzi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT
PB

Drek vylisovaný na páse někde v Číně, který mě ve finále bude za 3,5k USD špízlovat pro Číňanskou vládu. Prý "Apple". Tak šup psychopati, alou dělat předobjednávky.

0 3
možnosti
Foto

Jakým mechanismem bude "špiclovat" pro čínskou vládu? SoC se vyrábí na Taiwanu (ostatně Apple vyžaduje 5nm proces, co zase vyžaduje EUV litografii, kterou Čína nemá) a finální montáž Apple pomalu přesouvá do Indie.

4 0
možnosti
FV

VR fandím, přináší úplně jinou dimenzi zážitku, navíc je to obor stále v plenkách, takže je tam hodně prostoru pro inovace (na hardwarové i softwarové úrovni). A pokud někdo má šanci tu technologii prosadit, je to právě Apple.

Cena je sice vysoká, ale když uživatelé Applu jsou ochotni kupovat monitor za 50 tisíc Kč, tak nebudou mít problém koupit VR brýle za 100 tisíc Kč.

Mě hlavně u těch brýlí překvapilo, že mají stále 5nm čip M2 Ultra, když už za dva měsíce bude Apple přicházet s 3nm A17/M3 čipem (jasně, než přijde s M3 Ultra, tak to ještě chvíli potrvá). Ale za takto vysokou cenu by bylo asi vhodné ještě ten rok počkat a dát tam nejlepší možné technologie.

2 0
možnosti

Kdyby měli všichni pořád čekat na nejlepší možné technologie, tak se nevyrobí nikdy nic.

7 0
možnosti
JV

Jestli ta potíž nebude ta cena.

Čert ví kolik mají předobjednávek.

7 0
možnosti
MH

Cena je cajk. Jen nevim, co bych s tema potapecskejma brejlema delal. Asi bych je hodil do kouta a sem tam s nima zaflexil na navstevu. Uplne k nicemu.

0 0
možnosti