Neplaťte za to, co nevyužijete

Pokud se chystáte k pořízení notebooku, určitě neuděláte chybu, budete-li se řídit následujícími radami. Nebudete tak platit za to, co nebude potřebovat.

1. Bezhlavý nákup se nevyplácí

Před koupí jakéhokoli zařízení si uvědomte, co od něj očekáváte. Můžete zvolit typ přesně podle svých požadavků. Vyvarujete se tak platbě za něco, co nikdy plně nevyužijete.

2. Nechte mluvit odborníky

Pokud vám cokoliv není jasné, nebojte se zeptat. Nekupujte "zajíce v pytli" a také si při koupi nechte předvést vše, v čem si nejste jisti.

3. Nepodceňujte délku záruky

Nejen prodejci, ale i výrobci se liší v poskytovaných službách. Základní dvouletou záruční lhůtu je mnohdy možné prodloužit o jeden rok, a to za přijatelnou částku. Zjistěte si, zda má výrobce v Česku servisní zastoupení. Pozáruční servis v zahraničí bývá obvykle nákladný.

4. Je známá značka zárukou kvality?

Notebooky světoznámých značek bývají při srovnatelném výkonu dražší než produkty menších výrobců. Zdá se tedy, že je to právě dobré jméno, za které zákazník platí. Není to však stoprocentní pravidlo. Velké společnosti si mohou snáze dovolit poskytnout delší záruku či širší zákaznickou podporu.

5. Přemýšlejte, co chcete připojit

Promyslete si, jaká zařízení budete k notebooku připojovat. Nepodceňujte možnosti bezdrátových připojení. Zatím tyto technologie umožňují jen okrajové využití, vyvíjejí se však velice rychle a budou brzy nepostradatelné.

6. Brašna není zbytečný luxus

Brašna životnost notebooku značně zvyšuje. Chrání ho před nehodami či vnějšími vlivy, na něž se nevztahují záruční podmínky.

ČTĚTE TAKÉ:
Objevte tajemství notebooků
Připojení k internetu je dnes nutností
GRAFICKÝ PRŮVODCE: Notebook na míru

Notebook, počítač - ilustrační foto