T-Mobile

T-Mobile | foto: Profimedia.cz

T-Mobile do dubna utržil téměř osm miliard

  • 4
Mobilní operátor T-Mobile zvýšil v prvním čtvrtletí letošního roku tržby o 6,8 procenta na téměř osm miliard korun. Společnosti se podařilo zvýšit počet zákazníků o 3,2 procenta na 5,2 milionu lidí.

Konkurenční Telefónica zvýšila tržby mobilní divize o 6,1 procenta na 8,1 miliardy korun. Počet mobilních uživatelů vzrostl o 6,6 procenta na 5,16 milionu lidí. Celkové výsledky firmy byly horší, než očekávali analytici. - čtěte Telefónica proti očekávání zvýšila zisk jen na 2,4 miliardy

Podle finančního ředitele T-Mobilu Otakara Krále je konkurence na mobilním trhu extrémní. Firma si proto chce ohlídat stávající klientelu.

"Penetrace trhu přesahuje 126 procent, takže je téměř nemožné získat nové zákazníky. Dobře si uvědomujeme, že pro další rozvoj je životně důležité zaměření na stávající zákazníky," uvedl.

Počet tarifních zákazníků se zvýšil o téměř dvacet procent na 2,2 milionu. To představuje více než 43 procent všech zákazníků. Průměrný měsíční výnos na zákazníka se zvýšil o 15 procent na 484 korun.

T-Mobile patří do stejnojmenné skupiny vlastněné Deutsche Telekomem, téměř třetinu drží České radiokomunikace.