T-Mobile

T-Mobile | foto: Profimedia.cz

T-Mobile loni zvýšil tržby o desetinu na 32,5 miliardy korun

  • 5
Mobilní operátor T-Mobile loni zvýšil tržby o 9,9 procenta na 32,48 miliardy korun. Počet zákazníků společnosti loni vzrostl o 222 tisíc na 5,271 milionu. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Společnost tak potvrdila vedení v počtu zákazníků před konkurenční Telefónikou O2. Stále ji však nepřekonala ve výši tržeb za její mobilní segment, které měla zhruba o 100 milionů korun vyšší. - více zde

V samotném čtvrtém čtvrtletí však firma podle svých slov svého největšího konkurenta předstihla, když její tržby ze služeb mobilní komunikace dosáhly 8,2 miliardy korun. "Našeho úspěchu si velmi vážíme, zejména pak skutečnosti, že se nám podařilo udržet prvenství v počtu zákazníků a dokázat, že jsme schopni stát se jedničkou i ve finančních ukazatelích," uvedl generální ředitel Roland Mahler.

Firma se podle něj letos zaměří na jednotlivé zákaznické segmenty a také rozvoj datových služeb včetně jejich nabídky prostřednictvím pevných linek.

K T-Mobilu loni přešlo od konkurence více lidí, než kolik jich od operátora odešlo. Firma tak získala 11 070 nových zákazníků. Do seznamu firemních klientů si připsala například Pražskou energetiku, American Express, Henkel, Canon, Policii ČR či Ministerstvo zahraničních věcí ČR.

Celkem bylo ke konci loňska na českém trhu 13 milionů aktivních SIM karet, uvedla ČTK.

Telefónica O2 zvýšila počet mobilních uživatelů o 261 tisíc na 5,126 milionu klientů a Vodafone si připsal 245 tisíc zákazníků, a má tak celkem 2,66 milionu uživatelů. - více zde