Mobilní telefon - ilustrační foto

Mobilní telefon - ilustrační foto | foto: Jan Lodl, Mobil.iDNES.cz

Společnost O2 zvýšila v pololetí zisk o 19 procent, na 5,8 miliardy Kč

  • 4
Největší tuzemská telekomunikační firma Telefónica O2 zvýšila v pololetí meziročně čistý zisk o téměř 19 procent, na 5,8 miliardy korun. Uvedla to dnes společnost. Výsledek je výrazně nad očekáváním analytiků, kteří předpovídali zhruba desetiprocentní růst.

„Jsem rád, že jsme v prvním pololetí roku 2008 dosáhli solidních výsledků," uvedl Salvador Anglada, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Telefónica O2 Czech Republic.

"Klíčovou roli v růstu skupiny nadále hraje mobilní sektor, navíc se ve výsledcích hospodaření v prvním pololetí roku 2008 pozitivně projevil také prodej části portfolia nemovitostí společnosti," dodal.

Celkové konsolidované výnosy dosáhly v prvním pololetí roku 2008 výše 31,3 miliardy korun, což je meziročně o 0,7 procenta více. Výnosy z podnikání vzrostly v prvním pololetí na 31,2 miliardy, meziročně o 1,1 procenta.

Výnosy z mobilních služeb vzrostly v první polovině roku 2008 meziročně o 5,4 procenta. Výnosy z podnikání v segmentu pevných linek poklesly v prvním pololetí 2008 meziročně o 5,4 procenta.