Vlastimil Argman, generální ředitel Karlovarského porcelánu

Vlastimil Argman, generální ředitel Karlovarského porcelánu | foto: Lukáš Kuběna, MF DNES

Karlovarský porcelán vyplatil lidem sedmdesát procent mzdy

  • 1
Karlovarský porcelán vyplatil lidem za září pouze 70 procent mzdy. Zbývající část jim chce postupně dorovnat tak, jak se mu podaří získat peníze. Nejdéle prý do příštího výplatního termínu v listopadu.

Zhruba 1 800 zaměstnanců KP a dceřiné společnosti Concordia bylo v nejistotě až do pondělí, kdy se dozvěděli, kolik peněz dostanou. "Spokojení samozřejmě nejsme, ale na druhou stranu jsme dostali alespoň něco a výroba běží. Uvidíme, jak to bude vypadat se zbytkem platu," uvedla Dubová.

Firma včera oznámila, že bude vyrábět minimálně ještě týden. Zajistila dodávky elektřiny a plynu do 20. října a prodloužila si už potřetí život. "Výroba bude pokračovat ve všech závodech společnosti. Budeme pracovat na termínově vázaných zakázkách, abychom stihli včas odeslat zboží našim zákazníkům," uvedl generální ředitel Karlovarského porcelánu Vlastimil Argman. - čtěte Karlovarský porcelán si vyjednal týden života

KP se dostal do potíží, stejně jako skupina Porcela Plus, kvůli nedostatku finančních zdrojů a neschopnosti splácet závazky. Nyní se snaží s věřiteli dohodnout a usiluje o insolvenční řízení. Vedení KP tvrdí, že udělá vše pro zachování výroby. V opačném případě by mohlo o práci přijít kolem 1 800 lidí.

,