Diskuze

Kdo a kde od září ušetří? Zodpovídáme dotazy ke slevám na jízdném

Nové slevy na jízdenky pro studenty a seniory představují největší změnu pravidel ve veřejné dopravě. Přinášíme odpovědi na nejčastější otázky, kde všude slevy platí, jak budou lidé nárok prokazovat a kdo všechno může 75procentní slevy využívat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem si přečetla následující příspěvky a nevím co si mám myslet. To už těm důchodcům nepřejete ani to levnější cestování? Ty důchody u nás jsou směšné...

0 2
možnosti

Konečně něco pro důchodce. Ale v Maďarsku to je jednodušší - rovnou zdarma

1 1
možnosti

V těchto dnech MF zveřejňuje návrh rozpočtu na další rok. Schodkový, část sekery jde na vrub takovýchto populistických nesmyslů.

Anebo když Babiš rozhazuje VAŠE peníze pro vaše (pra)rodiče, abyste to zaplatili zčásti vy a zčásti vaše děti i s úroky ze stát.dluhuRvRvRv

0 1
možnosti

Může mi někdo ozřejmit, v čem je veřejný zájem aby stát platil důchodcům a dětem dopravu skoro zdarma? Proč mám já jako zaměstnanec ze svých daní platit ještě větší přecpání ranního autobusu či vlaku, nyní více atraktivního pro důchodce?

Jde o cokoliv lepšího, než popapulistický krok o uplacení volYčů?

1 1
možnosti

O25t83o 80H46o77m52o44l22k84a

27. 8. 2018 22:33

No super, pred par lety jsem z precpane dvojky v rannnich a odpolednich vlacich utek do prvni tridy, abych mohl cestou v klidu u stolecku resit sve male vedlejsi podnikani, nez na konecne vlezu do zamestnani, respektive nez z nej na tu konecnou zase vecer prijdu. A ted bude uz narvano i v te prvni tride, kde misto nas, co potrebujem pracovat, se ke stolkum narve tlupa pubertaku, pripadne duchodcu, aby mohli v pohodli klikat celou cestu na mobilu soliter, nebo cucet na nejakou tupou marvelovkou. :-(

3 9
možnosti

Za prvé, tato sleva neplatí v první třídě.

Za druhé, i kdyby platila, cestující citliví na cenu by stejně do první třídy nešli, protože by stále stále více, než třída druhá.

8 1
možnosti

Za protektorátu židé platili dvojnásobné daně. Nebo se to dá i podat tak, že občané árijského původu měli 50% procentní slevu na daních.

0 0
možnosti

a jak to souvisí z článkem ?

1 0
možnosti

A kdo ty slevy platí? pan Babiš?

1 0
možnosti

jsem rád že student kterej jede dvakrát tydně par km do okresniho města na prvni středni školu ušetří, je nějaky duvod proč studenti maji šetřit když naklady na jejich dojížděni jsou minimalni ?

2 1
možnosti

a ti studenti nekde vydelavaji? asi to prispeje do rozpoctu cele rodine....

3 1
možnosti

Jsem rád, že i já přispěju na volební vítězství ANO, které mě příště zase odrbe a zasekne ještě větší sekeru. Z tolika štěstí se snad zblázním.

12 5
možnosti

A kdo platí nemakačenky? Daňový poplatnici je také zaplatí na úkor penzí. A kdo je v produktivním věku, tak si musí poradit. Příležitosti je dost.

3 0
možnosti