Diskuze

Další rekord. Pražské letiště během roku odbavilo už 16 milionů cestujících

Letiště Václava Havla Praha potřetí za sebou slaví historický rekord, když počet odbavených cestujících v rámci jednoho kalendářního roku dosáhl hranice 16 milionů. Rekord padl v úterý večer, do konce roku by se měl počet odbavených cestujících přiblížit 16,8 milionům, což představuje 9% meziroční nárůst.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Konkurence nespí, v Plané u Č.Budějovic se dokončuje nové letiště, které převezme provoz na jihu ČR. Tam zatím neexistuje taxíková kamarila a jistě tam vyřeší i parkování bez vyděračů. Vlak třeba i z Prahy tam nejede o mnoho déle, než na Ruzyň.

Je už známo i jméno toho nového letiště? Třeba Václav Klaus, nebo Jiří Paroubek, Miloš Zeman? Asi to musí počkat, až některý z nich zemře.

0 0
možnosti
Foto

D94a36n 21R60u62b49í26n

12. 12. 2018 15:48

To je super. Hlavně, že z letiště se pak trmácím autobusem přes pole a háje někam k metru bez jezdících schodů V

6 0
možnosti
LA

Nemluvě o tom, jak to vypadá před stanicí metra Zličín. Když občas vyzvedávám na letišti známé z ciziny, vždycky se tam strašně stydím. Zaflusaná dlažba plná odpadků, pochybné existence, smrad, oloupané sloupy jakési nesmyslné konstrukce, obrázek jak odněkud z Moldávie.

1 0
možnosti
Foto

No s tím naším přístupem "postavte to kdekoli, jenom ne u mě" myslím, že další velké mezinárodní letiště u nás někdo postaví (včetně s rychlostí úřadů) tak v roce 2100.

Akutní pro rozvoj letiště je druhá Runway (ta už snad měla stát ne?)

a napojení na vlak a mhd. Představa, že vlak všechno spasí - bez napojení na symering a přímé spojení s hlavním nádražím je naivní. To bude za chvíli zase problém. Stejně se bude muset postavit na letiště linka metra a nejlépe i tramvaj, byť by se jí obsluhovala Ruzyně a pripojlia se i do Řep. Aspoň na taxíky zbydou jen cestující, kteří pojedou opravdu daleko a ne jako suplování neexistujícího metra do Dejvic nebo rozumného spojení do Řep. To máte vidět ty oči v sloup, když taxíku nahlásíte "Dejvice"... O předstihovou stavbu možnosti napojení na vysokorychlostní tratě, které by vyřešily možnost částečně zrušit linky do 1000km ani nemluvě.

Netuším, kdo u nás plánuje dopravu, ale je potřeba to vnímat jako synergický celek a ne jako vzájemně se požírající lobby.

1 0
možnosti
PM

P95e88t15r 52M86a89r21e45š

12. 12. 2018 12:33

Sám jsem letos z pražského letiště letěl hodněkrát, ačkoliv dřív jsem upřednostňoval spíš Berlín, ale bylo to čistě kvůli značnému rozšíření dostupných destinací. Letiště samotné je bohužel pořád stejně ostudné - veškeré ceny astronomické (i v porovnání se západní Evropou) a mizerná dopravní dostupnost.

0 0
možnosti
Foto

No když vylezete z terminálu, tak je tam normální obchoďák. Tam si tu sekanou a rohlík koupíte za normální cenu...;-D;-D;-D

A mizerná dopravní dostupnost - ano to máte pravdu. Už jsem si říkal, že bych tam z té divoké Šárky prokopal aspoň tramvaj. A za ty leta, co se u nás žvaní, bych to byl už měl možná hotové...

0 0
možnosti
MN

Ukazuje se, že letiště Vodochody by bylo potřebné zprovoznit co nejrychleji. Je absurdní pumpovat další a další miliony cestujících na jedno přeplněné letiště a současně blokovat výstavbu a zprovoznění dalšího letiště v ideální poloze nedaleko Prahy.

0 0
možnosti
OD

Z toho je vidět, že by Praze ještě jedno mezinárodní letiště slušelo. Co sakra ty Pardubice? Co to tam brzdí?

2 2
možnosti
PN

Milovice, Vodochody...

3 0
možnosti
JN

J90i60ř35í 15N75e35v17r67l76a

12. 12. 2018 11:29

Na jednu stranu jsem rád, že naše Praha je tak oblíbená.... na druhou stranu chudák příroda, když je to jedno letadlo za druhým.... nemluvě o tom, co přináší velký počet cizinců.... viz třeba článek pred několika dny o stále více poničené Karlově mostě... :-/

3 3
možnosti
TM

Dávat za to tresty jak v KLDR, tak se od toho turisté drží na dva metry daleko.

1 0
možnosti