Výherce investiční hry odjel v nové octavii

  • 4
České akcie se mu neosvědčily, tak vsadil na americké. A vyplatilo se. Pětadvacetiletému Petru Vyhnánkovi vynesly americké cenné papíry vítězství v investiční hře Patrie a iDNES. Ve středu si v autosalonu Auto Adámek vyzvedl první cenu - novou Škodu Octavia ve verzi Ambiente.

„I když jsem auto dřív měl, teď zrovna žádné nemám, o to je výhra příjemnější,“ řekl Petr Vyhnánek při přebírání klíčů od nového vozu.

Investiční hry se účastnil skoro od jejího začátku, zaregistroval se někdy v červenci 2004. Prvních zhruba čtrnáct dní investoval do českých akcií, ale ty ho zklamaly. „Pak jsem začal nakupovat akcie amerických firem, které byly právě po výrazném propadu,“ vysvětlil.

Tak natrefil i na jednu americkou farmaceutickou společnost, jejíž kurz prudce spadl ze zhruba 1,3 dolaru až na 40 centů. „Pořád jsem přikupoval, zdálo se mi, že se to musí každým dnem otočit,“ vzpomíná Petr Vyhnánek.

Nakonec mu štěstí přálo, těsně před konečným vyhodnocením investiční hry udělily americké úřady této firmě potřebný certifikát, což následně vedlo k růstu cen na burze. „Byl jsem už skeptický a opravdu jsem tomu nevěřil, na poslední chvíli ale cena vystartovala,“ říká výherce.

Vzápětí už zkouší novou octavii se čtyřmi airbagy, klimatizací a benzinovým motorem o obsahu 1,6 litru od hlavního partnera hry Auto Adámek. Kořeny této firmy sahají až do roku 1934, kdy František Adámek založil v Modřanech autodílnu s autodopravou a benzinovou pumpou. Dealerstvím automobilky Škoda se společnost stala v roce 1991.

Petr Vyhnánek otevírá v novou Škodu Octavia, kterou vyhrál v investiční hře. (15. června 2005) Výherce Petr Vyhnánek (vlevo) přebírá od Tomáše Vícha ze společnosti Auto Adámek klíče od nového vozu.(15. června 2005) Výherce Petr Vyhnánek (vlevo) přebírá od Tomáše Vícha ze společnosti Auto Adámek klíče od nového vozu.(15. června 2005) Petr Vyhnánek zkouší, jak se sedí v octavii, kterou vyhrál v investiční hře.(15. června 2005) První cenou v investiční hře Patrie a iDNES byla nová Škoda Octavia od společnosti Auto Adámek. (15. června 2005) Výherce Petr Vyhnánek (vpravo) v rozhovoru s Tomášem Víchem ze společnosti Auto Adámek.(15. června 2005) Petr Vyhnánek u nové octavie od Auto Adámek, kterou vyhrál v investiční hře. (15. června 2005) Petr Vyhnánek otevírá v novou Škodu Octavia, kterou vyhrál v investiční hře. (15. června 2005)