Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Zpátky ke kořenům a využít hrozny dvakrát. Vinaři zpracovávají i slupky

Mladé víno z letošního ročníku už je na stolech. Úroda z vinohradů se ale pořád zpracovává. Vinaři totiž vymýšlejí stále nové způsoby, jak hrozny využít do posledních zbytků. I matoliny – tedy vylisované slupky hroznů – jsou pro ně cennou surovinou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ze slupek dělají Slováci terkelicu.

0 0
možnosti
MR

M38i23l68o60š 69R53u10f76e52r

23. 11. 2017 17:52

Známý dělá druhák a jak to turistům chutná :))

1 0
možnosti
JC

J17a88n 12C17h49o35b54o73t

23. 11. 2017 13:24

Z hroznových zrníček se dělá i módní superantioxidant OPC...to by bylo, aby to nešlo i z českých zrníček...

0 0
možnosti
RP

Výtlačky z hroznů by měly jít , po patřičném zpracování, podrcení lisových koláčů a jejich nasycení nějakým kvasným roztokem , prohnat mléčným kvašením na siláž a potom zkrmit třeba kravám. Pár procentní přídavek do krmné směsi by neměl být problém.

0 0
možnosti
RB

To je dobrej článek. Nenudí. Akorát nevím , proč se mi při jeho čtení vybavilo "Už to funguje na té konvi, konev šetří vodou".

0 0
možnosti
ŠR

Cože? To, v čem je nejvíc zemědělské chemie, chtějí zpracovávat jako něco jiného než nebezpečný odpad? Tvl! Známý vinař mi říkal, že pokud to není z bio produkce, tak nemám pít ani červené víno, které svoji barvu získává právě macerací matolinového klobouku, že v tom je nejvíc chemie.

0 5
možnosti
MK

Váš známý dozajista biovinař je, že jo? Je to totiž jejich velmi oblíbená mantra. Najděte si, čím vůbec a kdy je možno vinice stříkat a zjistíte, že do těch bobulí se toho fakt moc nedostane.

Vůbec neřeším protestovanost, kterou musí všechna slušná vína projít. Nemluvě tedy o tom, že přes to všechno je u nás spousta vinařů, kteří vůbec nestříkajíc, přestože nejsou bio.

3 0
možnosti
HZ

...Usušené matoliny jsou však velmi hořké, téměř nepoživatelné. Ve hře je například možnost vyrobit z nich prášek, který by se využíval jako nástavba potravin – třeba jako přídavek do pečiva...

A to fakt myslíte vážně? 8-o

2 0
možnosti
TH

U téhle části článku jsem si vzpomněl na nějakou knihu o životě v obleženém Leningradě, kde popisovali, co všechno se tam rvalo jako nástavba chleba. Teď o tom nedávno někdo psal i na blogu.

1 0
možnosti
MK

Proč mám někdy pocit, že pijeme "druháky"? A neni to víno za 60 korun za flašku.

0 1
možnosti
MK

kupujete špatné víno, nic víc bych za tím nehledal.

4 0
možnosti
OS

Je dobré využívat vše co příroda nabízí, naši předkové to uměli a pokud v dnešní době se k tomu někdo vrací je to chvályhodné, ukazuje to na to, že pořád jsou lidé kteří myslí na přírodu. Nechápu některé lidi, kteří si postaví krásný venkovský dům a na zahradě mají překrásný pěstěný trávník, který posečený dávají do biokontejnéru a pak draze kupují zeminu do truhlíků místo aby si založili kompost. Na zahradách dříve byl trávník plný květů, létali včely a motýli a příroda byla bohatá a živá. Není to psaní o využití zbytku hroznů, ale týká se to našeho budoucího života. Promiňte.

2 0
možnosti
RP

A pokud na zahradě po původních majitelích nechají třeba jabloně, nechají jablka spadnout na zem a zhnít.

0 0
možnosti
JJ

Jak, že se druháky nevyrábí? A jak je možné, že dá koupit "víno" v lahvi za 49 Kč?

Druháky nedělají jen poctivci, ti ostatní určitě ano...

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Do britských hospod dorazil americký zvyk, spropitné. Pivaři jsou zmatení

11. května 2024

Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A...

KOMENTÁŘ: Nad švarcsystémem už se smráká. Ale je to opravdu dobře?

8. května 2024

Premium Kontroloři dostali od letošního ledna do ruky nový nástroj k potírání nelegální práce. Je ale...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tušení smrti žene ruské miliardáře do vlasti. Řeší dědictví, bojí se znárodnění

10. května 2024

Premium Stárnoucí ruští miliardáři řeší zásadní problém: jak převést obří majetek na své dědice....

Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun

7. května 2024

Na americkém internetovém obchodu Amazonu prodává ostravská firma výhradně české výrobky. V nabídce...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Němce trápí dönerflace. Cena kebabu prudce stoupla, mluví se o cenovém stropu

11. května 2024

Pro velkou část německých spotřebitelů je turecký kebab velmi oblíbenou pochutinou, na kterou...

Mafie mění praktiky. Místo vražd páchá finanční delikty, škody jsou nedozírné

12. května 2024

Premium Časy se mění a italská mafie si dnes už jen zřídkakdy špiní ruce krví. Vydírání vyšlo z módy a...

Rovnostářské Švédsko překvapuje. Žije tam více miliardářů než v USA

12. května 2024

Vysoké daně a snaha o dosažení sociální rovnosti. Taková je dlouhodobá pověst Švédska, které se...

Je krásný, drahý a luxusní. Australskému bytu snů chybí už jen majitel

11. května 2024

Pro superluxusní byt v mrakodrapu One Barangaroo v hodnotě devadesáti milionů australských dolarů...

Prazdroj obrátil Proud. Experimentální značku nalepil na ležák pro mladé

11. května 2024

V roce 2020 spustil Plzeňský Prazdroj ve svém areálu nový experimentální minipivovar Proud zaměřený...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!