- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
za "laciným" pivem od Bernarda.
tu kvalitu co dříve.Kvantita začíná vítězit nad kvalitou
To je bohužel tak trochu pravda, vaří na samý hranici svých možností...ale zatím si určitou kvalitu udržují...a snad si uvědomují že sklouznutí mezi mainstream by je dřív nebo pozdějc pohřbil.
žeby náznak konce globálního managementu...?
může mi někdo říct, jak chutná OZZOBIR ? Vidím ho tady v katalogu že prej Ozzákova speciální jedenáctka
V lahvi jsem ho měl a nic moc,ale na pivnim festivalu v Letňanech byl překvapivě dobrej.Ale na Kout,Lipan,Rohozec a další neměl ani omylem.Ale o 2 třídy vejš než třeba Plzeň je určitě.
Jen malá poznámka ke znalcům HGB. V ČR se až na jednu (pražskou) vyjímku nepoužívá HGB v podmínkách, jak je HGB definováno. Obvykle se vaří na cca 13, u zde nenaváděného GA pokud se nepletu 12,8 - ředěním na 12 pouze doladíte tak, by vždy bylo stejné, tento postup nemá opravdu na výslednou kvalitu a chuť žádný vliv..
Pletete se. Ve velkých pivovarech se vaří na 15 -18 a z toho se dělá vše od osmičky po čtrnáctku. Jinak by to nebylo ekonomicky výhodné. Na výsledném produktu je to sakra znát. Pivo má problémy s pěnivostí a nižší stupňovitosti 8 -10 mají velice prázdnou chuť.
Pokud za úspěch může také úspora za dopravu, tak z toho mám velmi dobrý pocit. Každá firma v regionu je velké plus pro zaměstnanost a pro omezení kamionové dopravy.
.. nevim proc bych si tim patokem mel nicit zdravi..
a pak rakouský Edelweiss
proti gustu sice žádný víme,ale veřejně se tu přiznat,že chrochtám blahem nad pseudáčema jako je chodovar,rychtář atd,pánové (a dámy)...
každýmu chutná něco jinýho - a mě třeba rychtář chutná.
Každé srovnání trochu kulhá, a v tomhle případě to není jiné. Nicméně jako informace to je zajímavé. Oceňuji třeba pozici na export orientovaného Budvaru, kterého ovlivňuje kolísající euro, a podivuji se výsledkům jeho městského rivala BMP, prodávajícího se ztrátou. Takhle "podnikat", to je síla... Jak dlouho asi ještě?