Diskuze
Sushi místo bůčku. Češi se naučili jíst ryby po japonsku
Děkujeme za pochopení.
D92a61n73i80e64l 59A95d94a15m
Ještě napište o chorobách, které způsobují paraziti ze syrového rybího masa.
D18a56n54i63e35l 70H52l54o67u69š53e45k
Sushi hodně trpí špatnou přípravou, a že to v česku neumí připravit kde kdo. I v těch známých sushi specializovaných restaurací jde často poznat, jaká směna byla v kuchyni. Na druhou stranu, když se povede, tak je to daleko lepší jak bůček, ale to je už o preferencích každého jedlíka.
A51d19r16i88a15n87a 95M28i55l50l67e77r98o63v57á
Miluju oboje, bůček i sushi. Většinou si dávám nigiri, protože tam je aspoň o trochu víc masa než v maki :) A čím víc masa, tím líp. Ale u ryb se většinou snadno pozná, když nejsou čerstvé, a proto si plno lidí sushi nevychutná, protože jim smrdí. My na sushi chodíme v Brně do Koishi a tam je excelentní, vždycky křehoučké a voňavé :)
D66a90n80a 97K22o85c22i83á71n42o30v82á
Nebaví mě vypitvávat rýži, která m nechutná
E67v41a 60V88i97n54k61l51e52r67o91v58á
Mě hlavně fascinuje, jak se tady srovnává českej bůček s japonskou kuchyní, ale nikdo tady nezmiňuje, že jednou z nejoblíbenějších surovin v Japonsku (a třeba i ve Vietnamu) je právě bůček. Takovej dobrej ramen s pomalu pečeným bůčkem, dlouho taženej vepřovej vývar... Jenom škoda, že ho tady nikdo moc neumí udělat.
J63i85ř71í 40B58r38u35t43o55v84s14k37ý
Konkrétně než ze supermarketu sushi tak spíše ten bůček
M93i60r69o33s46l22a15v 97S97u31c35h23y
V jídle nejsem vybíravý, hlavně když je tam maso. Vyhýbám se pouze tepelně neupravenému masu - s jedinou výjimkou - sushi. To zvládnu. Abych se toho ale najedl, na to nejsem dost movitý. Mikroskopický kousek masa zabalený v rýži mě nenasytí. Je to dáno metabolismem, nedokážu z rostlinné stravy (včetně obilovin) získat dostatek energie. Takže sushi jednou za čas, pro chuť - budiž. Víc ne.
M19a62r25t83i66n 65P21r55o55k95o13p
To je samozřejmě hloupost. Z jednoho kousku sushi nebude syt asi nikdo. I má dvouletá dcera jich sní cca osm. Ale když sníte třeba 12 california roll a 10 kousků maki, budete najezený pořádně.
A35n23d13r22e27a 34Š45r73e66t70r89o64v17á
Nemam a nikdy jsem nemela rada bucek (a jakekoliv tluste maso - udela se mi mdlo, kdyz jen kousnu do neodriznuteho tuku treba u veproveho rizku), ale sushi mi taky moc nejede. Nemam totiz rada ani ryby a plody more, takze prilezitostne jim jen okurkove a avokadove, ale musim ho stejne radne vymachat v sojovce a wasabi, abych ho vubec snedla (takze vlastne jim hlavne sojovku a wasabi). Celkove se mi ale nelibi ten pristup mnohych, kdyz sem prijde nejaky potravinovy trend, ze se divaji temer s opovrzenim na toho, kdo trend nenasleduje, nebo mu dokonce nechutna (pamatuji doby, kdy sem zacal pronikat olivovy olej a vsichni najednou zacali byt milovniky olivoveho oleje, kdyz jsem rekla - i kdysi tady na diskuzi -, ze mi ten olej nechutna, hned jsem musela celit bud odsudkum, ze jsem proste hloupy Cechacek odrostly na sadle a knedlu, vepru, zelu, co nevi, co je dobre, nebo jen litostivym pohledum (chudinka, nedokaze ocenit kvalitu), nebo prednaskam o jeho prospesnosti. Se sushi to je docela podobne, hodne lidi vam da najevo, ze kdyz nejite sushi, jste proste buran, krovak, zaostalec...
R28i52c26h57a17r86d 65P63o45l26á49š75e19k
hmm, taky mám kamaráda co celý život jí 5 jídel a nikdy neochutnal nic jiného. Sice to nechápu, ale s tímto se dožil důchodu. Každý to máme s tím jídlem jinak. Já rád experimentuju a ochutnávám kde co a rád si pochutnám na dobrém jídle. Na druhou stranu jsou lidé co jedí jem proto aby přežili a nijak si to neužívají.
M59a88r28t92i81n 39P96r56o43k19o43p
Chodíme vždy v pátek s kolegy do asijské restauracem s all inclusive. A nyní už skoro všichni hlavně na sushi. Dokonce i kolega, který měl donedávna za manu smažák. Je to návykově skvělé!
M10a87r73t61i57n 68P52o28s97p17í65š23i49l
Nic na tom nevidím, přijde mi to snobárna, módní záležitost. Když rybu tak pstruha, lososa, kapra ... normální porci a přílohu.
Do britských hospod dorazil americký zvyk, spropitné. Pivaři jsou zmatení
Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A...
Tušení smrti žene ruské miliardáře do vlasti. Řeší dědictví, bojí se znárodnění
Premium Stárnoucí ruští miliardáři řeší zásadní problém: jak převést obří majetek na své dědice....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KOMENTÁŘ: Nad švarcsystémem už se smráká. Ale je to opravdu dobře?
Premium Kontroloři dostali od letošního ledna do ruky nový nástroj k potírání nelegální práce. Je ale...
Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun
Na americkém internetovém obchodu Amazonu prodává ostravská firma výhradně české výrobky. V nabídce...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Němce trápí dönerflace. Cena kebabu prudce stoupla, mluví se o cenovém stropu
Pro velkou část německých spotřebitelů je turecký kebab velmi oblíbenou pochutinou, na kterou...
Knihovny věcí jsou stále populárnější. Potěší planetu i peněženku
Obavy z koupě jen občas využívaného či drahého zboží zkoušejí nově řešit takzvané knihovny věcí....
Horečka kolem birkinek pro mileniály trvá, vznikla i háčkovaná verze kabelky
Kabelka ve tvaru půlměsíce, kterou někteří nazývají „Birkinkou pro mileniály“ a jiní ji zase...
Panenská příroda za sedm miliard. Šest tisíc hektarů Arktidy je na prodej
V daleké Arktidě se na trhu objevil pozemek o velikosti Manhattanu za 300 milionů eur (7,48...
Kabely jsme schovali do bambusu. Berlín vládne trendu balkonových solárů
Obyvatelé největšího německého města mají otevřenou cestu k novému využití sluneční energie. Stojí...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!