Výherci ve Sportce | foto: Michal Sváček, MAFRA

Vyhráli čtvrt miliardy ve sportce, roky se schovávají. Radost nikdy nepřišla, říkají

Celý článek je běžně jen pro členy

Blahopřejeme, tento článek vám někdo otevřel.

Aktivovat členství
Na těle má vytetovaných šest čísel. 3, 5, 7, 8, 25 a 29. Jsou to čísla, která jemu a jeho manželce přinesla 250 milionů korun, jednu z největších výher v historii Sportky. Teď se jako jedni z mála rozhodli o tom promluvit. Část soukromí si ponechají a pro rozhovor zvolili jména Karel a Libuše. I proto, že to není jen veselé povídání.

Sázeli jste pravidelně?
Karel: Ne každé slosování, ale posledních osm let většinou dvakrát do měsíce. Vždy náhodný tip a nikdy jsem nevyhrál víc než tisícovku.

Až přišel listopad 2019 a druhá největší výhra v historii sportky. Tak si to odvyprávějme.
Karel: Byli jsme na nákupu, manželka se zapovídala, tak jsem toho využil a skočil do trafiky. Vsadil jsem plný tiket, zase náhodný výběr, a když jsem vylezl, vyčítavě se na mě zatvářila.
Libuše: Byla jsem totiž v pokročilém stadiu těhotenství a říkala mu, že bychom měli šetřit. „Až jednou vyhraju, tyhle řeči ti připomenu,“ odpověděl.
Karel: Druhý den ráno jsem šel do práce a všude v rádiu mluvili o tom, že má sportka dva výherce. I kolegové si o tom vyprávěli. Jeden prý trefil první pořadí a druhý taky, ale navíc se Šancí. Sice rovnou dodali, že je hlavní výherce ze středních Čech, ale tomu jsem nějak nevěnoval pozornost. Až na konci šichty jsem z peněženky vytáhl tiket a v telefonu ho zkontroloval.

Jenže přišel covid a podnikání se začalo sypat. Já měla pár dní před porodem a křičel na mě: „Tak si to strčte do prdele, lakomci!“ Až museli zasáhnout rodiče.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele. Litujeme, ale tento nasdílený článek překročil maximální počet zhlédnutí.

Získejte také iDNES Premium a pokračujteve čtení

Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se