Velkolepé představení Delirium se v Sazce nekonalo.

Velkolepé představení Delirium se v Sazce nekonalo. | foto: Petr Novotný, MF DNES

SOS hrozí žalobou kvůli zrušenému cirkusu

  • 3
Případ zrušených představení francouzských akrobatů z Cirque du Soleil rozzlobil Sdružení obrany spotřebitelů. Lidé, kteří vracejí lístky Sazce, totiž nedostávají zpět servisní poplatek ve výši 120 Kč. Pokud se nepodaří spor vyřešit mimosoudní cestou, SOS zvažuje hromadnou žalobu.

O případu informoval jako první iDNES.cz. V Praze se měla konat tři akrobatická představení skupiny, dvě ale byla zrušena. Diváci sice mohou od středy vracet lístky, dostanou ale o 120 korun méně, než za lístek zaplatili. -více zde

Prodejce lístků, společnost Sazka, dává od finančních podmínek ruce pryč. Výši servisního poplatku prý určuje promotér a zákazníka o něm předem informuje. Mluvčí Sdružení obrany spotřebitelů Ivana Picková ale už dříve uvedla, že se Sazka nemůže zbavovat zodpovědnosti.

"Zákazník uzavírá smlouvu s prodejcem. Jaké jsou dál vztahy, to ho nemusí zajímat," vysvětlila iDNES.cz.

Sdružení Sazku upozornilo na konflikt se zákonem, prodejce ale odkazuje na organizátora, společnost Interkoncerts. Ta tvrdí, že si hotovost nenechává jako zisk, ale použije ji na náhradu nákladů.

"Jisté je, že vzniklo bezdůvodné obohacení na úkor spotřebitelů, které je třeba vydat. Pokud k tomu nedojde, bude muset rozhodnout soud, na čí straně bezdůvodné obohacení vzniklo a kdo je tedy povinen ho vydat," uvedla Picková.

SOS vyzývá všechny poškozené, aby se na ni obrátili a informovali se o společném postupu. Na webu SOS je také možné se v této kauze zaregistrovat.