Diskuze
Hosté méně utrácejí. Hospodští proto sáhli na platy kuchařů i číšníků
Děkujeme za pochopení.
M15a30r90t21i98n 94K28r36u22t80ý
máme nejvyšší počet hospod na 100 000 obyvatel v Evropě, což vzhledem ke kupní síle obyvatelstva nemůže dlouhodobě fungovat dobře. Proto existuje ten začarovaný kruh mizerná hospoda, málo lidí, nízké platy, otrávený personál, mizerné jídlo, mizerná hospoda... Musím říct, že snižovat platy číšníků, už si fakt nedovedu představit.
J69i90ř87í 45K77a69r28b10a53n
Spíše by si hospodští měli položit otázku - mají u nás zákazníci za co utrácet? Máme jim co nabídnout? Za blafy totiž nikdo utrácet nebude.
M84a19r82t80i11n 74K68r35u25t71ý
to by bylo fajn, bohužel pořád u nás spousta lidí za blafy utrácí.
K50a17r10e33l 87M57a20r64t35i68n80e65c
Však oni ti paraziti..., jak je tehdy správně nazval pan ministr Mládek, si poradí a zákazník jim to zaplatí a ani nebude vědět jak.
J24i82ř19í 19N53o40v79á12k
Že prý zdražuje málokdo. Tak to v Praze neplatí. Možná snížili cenu předraženého piva, ale vyšroubovali cenu jídla.
J86a44r74d25a 86W37o62l28f
Takže je to vlastně článek o hospodách v Praze, zbytek republiky nikoho nezajímá?
R75a65d80e69k 82H71o55l14í52k
...Maláčová ten rozdíl doplatí....pak přijdou na řadu dělníci v montovnách, strojírenství, textilkách, potravinářství.......a pak znovu lékaři, učitelé...politici....úředníci....všichni dostanou doplaceno....a pak ....už budeme mit komunismus a peníze potřebovat nebudeme....tak a pohádky je konec a nemáme ani na zvonec...
P57a76v77e22l 86V49i32t14u35l33a
myslím ze podle průzkumu jsou lidé v gastronomii jedni z nejhůř placeny. Ale podle mých zkušeností pod 30tis měsíčně nejdou. Většina z personálu oficiálně balancuje na hranici minimální mzdy. Jen neznám nikoho kdo by se za to v gastronomii uzivil
Š89t24ě44p26á40n 61R47y34b15á49ř
Ale podniky, které jsou uváděné v článku, nejsou běžné restaurace. Jsou to řetězce restaurací zaměřených často na majetné cizince a majetné domácí. Ty jsou teď skutečně prázdnější, ale představují menšinu na trhu restaurací. Jděte se zeptat do restaurací s názvy U..., Pod..., Na..., a nemyslím tím jen IV. cenovou, ale běžnou III. Jak tam se jim daří, jak tam se dnes, stejně jako před karanténou musí větší skupinka lidí objednat. Vlastní zkušenost teď z dovolené na Slovensku - od pěti do osmi večer stůl pro čtyři v dobré restauraci na jídlo je sázka do loterie, jak je plno, večerní posezení to samé. A z Česka v pět, když jdeme víc lidí z práce jednou týdně, tak jistota je rezervace předem, v šest bychom si více jak v pěti lidech nesedli. Takže za mě si myslím, že článek je hodně neobjektivní.
K73a95r71e78l 79J81e93d78l70i51č36k15a
Ty průzkumy jaiu k smíchu. Když se pozastavila EET, tak hospody opět přestaly přiznávat část tržeb, z těch černých peněz se pak vyplácí personál bokem jako dříve.
Š65t32ě81p12á33n 74R57y35b92á81ř
Tak pokud se platí převážně kartou, je jednoduché obcházet EET?
D11a38n37i61e31l 63K39o30v34á31ř
dneska jsem bral menu do obědňáku s sebou a cenu 89,- s polívkou jsem zaokrouhlil na 100,- a měl jsem dobrý pocit -jako předčasný důchodce platím full keš a tak kromě tringeltu 11 korun ještě číšník získal min, 5% provize oproti gastroturce, kterou tam mávali produktivní supermani v montérkách
.
samozřejmě kdyby mě kuchař chtěl okatě škubat na porci, dát řízek 70 gr. apod tak má příště po tringeltech resp bych tam už ani nešel - na výběr je tu restaurací dost
Do britských hospod dorazil americký zvyk, spropitné. Pivaři jsou zmatení
Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A...
Tušení smrti žene ruské miliardáře do vlasti. Řeší dědictví, bojí se znárodnění
Premium Stárnoucí ruští miliardáři řeší zásadní problém: jak převést obří majetek na své dědice....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KOMENTÁŘ: Nad švarcsystémem už se smráká. Ale je to opravdu dobře?
Premium Kontroloři dostali od letošního ledna do ruky nový nástroj k potírání nelegální práce. Je ale...
Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun
Na americkém internetovém obchodu Amazonu prodává ostravská firma výhradně české výrobky. V nabídce...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Němce trápí dönerflace. Cena kebabu prudce stoupla, mluví se o cenovém stropu
Pro velkou část německých spotřebitelů je turecký kebab velmi oblíbenou pochutinou, na kterou...
Kamiony dopravců z ciziny unikají v Česku trestu. Zaplatí jen každý druhý
Premium Řidiči zahraničních kamionů nemusí být v Česku příliš nervózní, pokud překročí povolenou rychlost...
Belgie jako druhé Řecko. Zadlužení země rychle roste, řešení je v nedohlednu
Belgie se už dlouhé roky řadí mezi nejvíce zadlužené ekonomiky Evropské unie. Svůj dluh tato...
Knihovny věcí jsou stále populárnější. Potěší planetu i peněženku
Obavy z koupě jen občas využívaného či drahého zboží zkoušejí nově řešit takzvané knihovny věcí....
Horečka kolem birkinek pro mileniály trvá, vznikla i háčkovaná verze kabelky
Kabelka ve tvaru půlměsíce, kterou někteří nazývají „Birkinkou pro mileniály“ a jiní ji zase...