Diskuze

Lidé opět nejsou. Firmy z dopravy a výroby hledají zaměstnance marně

Zaměstnavatelé jsou optimisti a v příštích třech měsících chtějí spíš nabírat než propouštět. Potýkají se ale s nedostatkem vhodných uchazečů. Potíže hlásí firmy z oboru logistiky a dopravy. Roste zároveň důraz na měkké dovednosti, jako jsou ochota učit se či odpovědnost a spolehlivost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J72i73ř56í 96P18a69j16k

10. 6. 2021 10:04

Mohu jen zopakovat vtipný komentář pana Rumpertesze níže: "lidi jsou, jen laciní zodpovědní blbci došli" :-)

2 0
možnosti
Foto

Lidí je dost.Jenom je potřeba oboustranná dohoda o odměňování. Nabýtkový diktát nic neřeší jenom vede k problémům

0 0
možnosti
VF

Lanařila mne firma, na pozici projektanta, kde bych mohl uplatnit své letité zkušenosti v oblasti. Po namlouvání jsem zjistil, že mi nabízí horentních 24.000 hrubého, ale mohl bych to dotáhnout až na 30.000.

No já myslel, že si dělají legraci.

Nabídku jsem odmítl.

0 0
možnosti
Foto

J84i63ř87í 72P36a67j33k

10. 6. 2021 9:59

a nebylo to třeba v eurech? ;-)

2 0
možnosti
RK

To je keců jak se tu na jednom platí ale stačí kouknout na nabídky práce jen samé kecy

0 0
možnosti
PD

Obávám se že ani zvyšování platů nepomůže, když lidi nejsou tak nejsou. Mnoho těch montoven a lisoven funguje s minimální přidanou hodnotou tak ani na nějaké velké přidávání nemají, pouze ze zákona navyšují minimální mzdu a těm co dělají za víc v lepším případě o inflaci 2%.

1 3
možnosti
PR

Lidí je na pracovním trhu dost. Jen už došli blbci, kteří byli ochotni pracovat pro firmy, které chtějí 120% německé produktivity za 80% čínských mzdových nákladů.

10 1
možnosti
TZ

Přebujelý soc.systém je na vině. Už by do toho měl někdo hrábnout.

0 5
možnosti
MS

na vině je struktura ekonomiky. dokud bude pro hodně firem výhodné zaměstnávat 10 lidí na něco, na co by mohli koupit jednu linku a nehcat jednoho člověka na obsluhu, tak se problém se zdroji zaměstnanců a s jejich požadavky na platy nevyřeší

8 0
možnosti
PK

Ale jsou. Jen se jim nechce makat.

0 1
možnosti
MS

když byla běžně nezaměstnanost přes 10%, lidi víc mluvili o tom, jak je hrozné být nezaměstnaný a jen na dávkách, dnes je nezaměstnanost 3% a lidi mluví o tom, jak nízké jsou platy a firmy si stěžují, že nejsou lidi.

bohužel odbory až na výjimky (Škoda auto) v ČR moc nefungují, tak je asi jediným opravdu účinným nástrojem jak tlačit firmy na zvyšování mezd=likvidaci nekvalifikovaných míst a tvorbu těch kvalifikovanějších, zvyšování minimální mzdy, která tlačí na zvyšování i ve vyšších mzdových hladinách

2 6
možnosti
JK

J54i58ř28í 17K57ü26h97r

9. 6. 2021 10:13

A co takhle účinný nástroj se prostě sebrat a najít si lepší práci jinde?

2 0
možnosti
MM

Já už víc než dvacet let pracuji v jedné továrně (která je součástí mezinárodního koncernu). Když továrna začínala, byla "německá", čímž mám na mysli to, že ředitel a většina vyššího (a část středního) managementu byli Němci. Firma tehdy byla považována za elitního zaměstnavatele a kdekdo se mohl přetrhnout, aby se do ní dostal (klidně se přiznám, že jsem v ní získal místo protekcí). V době kdy jsem nastupoval, začali Germáni postupně předávat vedoucí pozice Čechům a české vedení začalo časem razit filozofii "co největší objemy s co nejmenšími náklady". V praxi to fungovalo tak, že že se uškrtily investice do modernějších technologií a využíval se živý zájem o práci z řad domorodců (proč bych měl investovat do robota, automatu a nebo dopravníku, když to můžou lidi dělat rukama a za bránou stojí fronta těch, kteří to dělat chtějí). Za následek to mělo to, že firma potřebuje pro svůj chod mnohem víc lidí, než obdobná firma v civilizaci. S investicemi do vybavení se ale zmrazil i růst mezd, takže zájem místních začal upadat, firma nemůže sehnat lidi a nevytrhnou jí ani pracovníci z Ukrajiny a nebo Balkánu, protože i ti odcházejí časem jinam. Pokud to takto "funguje" i v ostatních firmách u nás, tak se vůbec nedivím, že nemají lidi.

22 0
možnosti
MS

popsal jste to úplně přesněR^

2 0
možnosti