Poradce pro výběr třetího operátora mobilních telefonů je znám

- Český telekomunikační úřad podepsal smlouvu s konsorciem Central European Advisory Group (CEAG) na poskytování poradenských služeb při výběru mobilního operátora sítě GSM 1800 MHz. CEAG vybrala výběrová komise z osmi uchazečů již před více než 14 dny. Proces zkomplikovala jedna z neúspěšných firem, která se proti výsledkům odvolala.
Výběr poradce byl podmínkou pro vypsání vlastního tendru na třetího mobilního operátora v ČR. Ten by měl podle předběžného harmonogramu začít do konce června a vítěz by měl být znám během září.

Konsorcium CEAG je složeno ze tří firem. Obchodní expertízu přináší Central European Advisory Group, zatímco Analysys Limited poskytne specializované poradenství v oblasti telekomunikací. Mezinárodní právní firma Cameron McKenna bude působit jako poradce zejména v právních otázkách.

V ČR zatím sítě mobilních telefonů od roku 1991 provozuje společnost EuroTel a od roku 1996 firma RadioMobil. Operátoři evidují v ČR přes 1,2 miliónu uživatelů a provozují digitální síť s frekvencí 900 MHz..

Měny

Kalkulačky

Střední školy

Termíny

Vláda

Zaměstnání

Nepřehlédněte