Diskuze

Riziko výpadků i desátek z obratu. Festivaly vysvětlují, proč chtějí hotovost

Letošní festivalová sezona ukázala, že placení bezhotovostně není na tuzemských hudebních festivalech ani zdaleka samozřejmostí. Své o tom ví paní Markéta, která navštívila letošní festival Slavkov Open. „V areálu se dá platit pouze hotově. Pořadatelé ani nepouštěli ven, aby si někdo šel vybrat a vrátil se,“ řekla redakci MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem fanda bezkontaktního placení a kde neberou karty tam nechodím. Hotovost chápu, že někteří berou jako formu svobody, ale tu snahu neustále podvádět nechápu. Pak se nemohou někteří divit po tom, že existují snahy hotovostní transakce omezit. Zajímalo by mě, jak by situace vypadala, kdyby se udělal nějaký roční experiment se zákazem hotovosti.

1 0
možnosti
TZ

Bezkontaktní placení na festivalech je to ale tak že si musíte koupit jejich čip a nabít si ho penězi a pak s tím platit, což je určité nepohodlí.

0 0
možnosti
Foto

EET pro všechny a je vyřízeno, na Slovensku jsem koupil vnučce balónek na pouti a i bez ptaní jsem okamžitě dostal doklad o zaplacení například.

1 0
možnosti
Foto

Do zákona napsat že si klient může vybrat a obchodník, podnikatel i jakákoli organizace musí přijmout jak hotovost tak bezhotovostní platbu a když ne tak pořádná pokuta ve výši mnoho desetitisíců a je klid. Géniové z pětikolky zase zaperlili, proboha lidi už se probuďte.

0 2
možnosti
JC

J39a43n 14C34e25p96e29k

22. 7. 2023 9:51

Naprosto jednoduché. Bezhotovostní platby jsou evidovány. Cash nikdo neeviduje. Většina stánkařů ani nedává paragony. Celé je to jen šméčko jak se vyhnout daním.

14 5
možnosti
MK

Bláboly, bláboly, bláboly... Proč může být třeba Brutal Assault v Jaroměři kompletně bezhotovostní už od roku 2015?

6 0
možnosti
AB

Colorsy mám cca 5km a ani jednou za 20let mě nenapadlo tam jít. A to mám hudbu velmi rád. Dokonce jsem ji kdysi tvořil.

2 0
možnosti
DB

Jen moc nerozumím jedné věci - pan mluvčí Beats of Love psal, že areál Dolních Vítkovic je náročný na platbu kartou a ten samý areál Dolních Vítkovic není náročný na platbu kartou u Colours of Ostrava? Karty tam berou úplně všude, protože je festival cashless...

9 0
možnosti
MK

Pan z BfL říkal že by stálo ranec peněz, což s ohledem na podstatne menší rozpočet BfL priti Colours muze být ten duvod

4 1
možnosti
VT

Příbuzní mají obchůdek, terminál si před lety pořídili, tak jsem se schválně zeptal, jak to s tím je. A ano, při trzbe tak do 80-100 Kč se jim to nevyplatí, protože jim poplatek za obrat výrazně krátí marži. Takže klasika - nenažraný banky tady malým obchodníkům dávají mizerné podmínky, ale nadává se těm obchodníkům a banky ještě pindaji, že ony jako nic, že poplatky jsou malé... Jsou, pokud jste TESCO nebo podobný řetězec. Ale čím menší jste tím si z vás dělají oslíčku otřes se...

9 5
možnosti

Tohle se nedá počítat na jednotlivé transakce. Zákazníci preferující platbu kartou totiž velmi pravděpodobně s vědomím možnosti takto zaplatit přijdou příště koupit něco většího.

5 6
možnosti
PH

Tak když se to lidem nebude líbit, tak příští rok nepřijdou.

A když jim to nevadí, přijdou zase.

Hotovost je dobrá, hlavně v německy mluvících zemích dostanete i slevu na ubytování i 10 % pokud platíte cash.

Ale na takových akcích, kde je plno lidí a je riziko krádeže nebo ztráty peněženky, by karta měla být spíše povinnosti.

Já osobně bych na takový festival, kde berou jenom hotovost a neumožňují lidem, vybrat si z bankomatu, nešel.

0 0
možnosti

Technicky to zásadní problém není. Je to čistě o tom, jestli jim pohodlí návštěvníků stojí za ty náklady nebo ne.

0 0
možnosti